Επίδομα θέρμανσης | Την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του πληθωρισμού την Τετάρτη, δεν θα συμπέσει με το άνοιγμα της πλατφόρμας για το επίδομα θέρμανσης, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα… ισορροπήσει το σοκ από τη νέα αύξηση στο κόστος στέγασης.

Όπως διευκρίνισε ο Θ. Σκυλακάκης μιλώντας στο ΟΡΕΝ, επειδή θα απαιτηθεί η κατάθεση τροπολογίας εντός της εβδομάδας για τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων, το myΘέρμανση δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα.

Εκτός συνόρων, στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, σήμερα και αύριο, το θέμα της ενέργειας θα συζητηθεί -υποτίθεται- αλλά χωρίς να αναμένεται κάτι χειροπιαστό, αφού ήδη έχει πεταχτεί το… μπαλάκι στους τεχνοκράτες της Κομισιόν για την επικαιροποίηση των στοιχείων και των προτάσεων επί του θέματος. Την ίδια ώρα, η εικόνα στα ταμπλό των διεθνών αγορών δεν επιτρέπει χαμόγελα.

Απλησίαστες οι τιμές πετρελαίου, αερίου και ρεύματος

Η τιμή του πετρελαίου κινείται στα επίπεδα των 83 δολαρίων, όταν πέρσι τέτοια εποχή ήταν λίγο παραπάνω από τα 40 δολάρια και στις αρχές του 2021 περίπου στα 51 δολάρια. Η τιμή του φυσικού αερίου κινείται στα επίπεδα των 73 ευρώ, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου του 2020 ήταν μόλις 14 ευρώ και στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 λίγο πιο κάτω από τα 19 ευρώ. Όσο, δε, για τη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, από τα 51 ευρώ πέρσι, σήμερα «παίζει» στα 218 ευρώ. Το απόλυτο χάος, ειδικά για τα νοικοκυριά, που δεν ξέρουν από πού να προφυλαχθούν.