Αγώνας δρόμου για τον τουρισμό στην Περιφέρεια

Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό τα στελέχη του Μέτιου με μπροστάρη τον Μ. Αμοιρίδη, γνώστη των τουριστικών θεμάτων στην περιφέρεια ΑΜΘ, να τρέχουν σε μία προσπάθεια χωρίς σταματημό, να οργανώσουν τα του τουρισμού με την ελπίδα και η περιφέρειά μας να πάρει ένα μερίδιο της επισκεψιμότητας τουλάχιστον το ερχόμενο καλοκαίρι.

Εύλογα ο πολίτης της ΑΜΘ θα αναρωτηθεί γιατί τώρα αυτός οργασμός για την τουριστική προσπάθεια και ανάδειξη της περιοχής μας, προκειμένου να την επισκεφθούν κυρίως οι βόρειοι γείτονες μας.

Μάλιστα είναι τόσο έντονη η προσπάθεια, που πολλοί εύλογα θα αναρωτηθούν αν όλο αυτό είναι ένα προεκλογικό τερτίπι του Χ. Μέτιου ή πραγματικά αυτός και οι στενοί του συνεργάτες θέλουν μία τουριστική ανάταση τους καλοκαιρινούς μήνες στην μετά covit εποχή και εδώ θα τους δικαιολογήσουμε.

Σαφέστατα και η προσπάθεια έχει διττό πρόσημο. Ναι οι καλοκαιρινοί μήνες είναι μία προεκλογική περίοδος και η περιφέρεια προσπαθεί να δώσει θετικό έργο στο προεκλογικό της αφήγημα, ξεκινώντας από τον τουρισμό και στην προσπάθεια να απορροφηθούν όλα τα διαθέσιμα κονδύλια για έργα τα οποία θα ανακουφίσουν τον πολίτη της Περιφέρειας.

Άρα είναι και προεκλογικό το όλο θέμα της κινητικότητας, όμως είναι και θέμα παραγωγής έργου στην μετά covid εποχή.

Την τουριστική περίοδο του 2022 μπορεί τα δύο νησιά του Θρακικού Πελάγους να είχαν την τιμητική τους, όμως η Ξάνθη, η Δράμα η Ροδόπη και ο Βόρειος Έβρος είχαν αρνητικό πρόσημο στα θέματα τουρισμού και επισκεψιμότητας και ίσως ο Χ. Μέτιος αυτό ακριβώς θέλει να προλάβει πριν έρθει το καλοκαίρι και είναι αργά.

Πιθανών ο Χ. Μέτιος να περίμενε την ενεργοποίηση του Μ. Αμοιρίδη ο οποίος ήταν ανενεργός όσο καιρό βρισκόταν στην παράταξη Τοψίδη και μιας και είναι γνώστης των τουριστικών θεμάτων, του ανέθεσε την προβολή του τόπου μας, αντικείμενο που γνωρίζει πολύ καλά και αυτός ίσως είναι ακόμη ένας λόγος που παρουσιάζεται μία υπερκινητικό ήτα στα θέματα τουρισμού.

Οψόμεθα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ