Τι θα απαντήσουν οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών στο αίτημα του δημάρχου Αβδήρων;

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

 

ΘΕΜΑ: «Αίτημα αγοράς Δήμου Αβδήρων έκτασης Ιαματικών Πηγών και εγκαταστάσεων Λουτρών Ποταμιάς από ΕΤΑΔ Α.Ε. (Φορέας εποπτείας ΥΠ.ΟΙΚ.)»

 

Να λοιπόν που για μία ακόμη φορά, η Ελληνική Λύση, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα της Θράκης που ανοίγει ένα σοβαρότατο θέμα που άπτετε της τοπικής ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα του δήμου Αβδήρων και θέτει πλέον προ των ευθυνών τους τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών, οι οποίοι έχουν υποθηκεύσει τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων στα κοράκια των δανειστών μας για τα επόμενα 99 χρόνια.

Σαφέστατα η συμμετοχή των ενδοχώριων προδοτών είναι μεγάλη και προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες, ρίχνοντας τες ο ένας στον άλλον όπως έκανε πρόσφατα η υπουργός τουρισμού (τρομάρα μας) που δεν γνώριζε ότι το ακίνητο δεν είναι στην κατοχή του δήμου αλλά βιάστηκε να ρίξει τις ευθύνες της, προσπαθώντας να απαλλάξει τον εαυτό της από τις δικές της ευθύνες.

Η πολιτική ελίτ των Αθηνών για μία ακόμη φορά σφυρίζει αδιάφορα για την περιουσία του Ελληνικού λαού που απέκτησε με αίμα.

Σε αναμονή λοιπόν της απάντησης του υπουργού.

Α.Π.

 

Με ερώτηση του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος, ζητά να ενημερωθεί αν ο αρμόδιος υπουργός των Οικονομικών προτίθεται να παραχωρήσει τα Λουτρά της Ποταμιάς στον Δήμο Αβδήρων ο οποίος και έστειλε το σχετικό ερώτημα

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει: Κύριε Υπουργέ,

 

Συμφώνως Αποφάσεως Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αβδήρων με Αριθ. Απόφασης: 276/2019 (Απόσπασμα από Πρακτικό Αριθμ.: 15/25-11-2019) και θέμα: «Αίτημα αγοράς της έκτασης των Ιαματικών Πηγών και των εγκαταστάσεων των Λουτρών Ποταμιάς από τον Δήμο Αβδήρων (ΑΒΚ 3329)», εγκρίθηκε αίτημα αγοράς ύψους 500.000 € (επιτρεπόμενης της δυνατότητας υπεκμίσθωσης σε τρίτο ή σύμπραξης με ιδιωτικό φορέα) της έκτασης 132.110 m2 (ΑΒΚ 3329), με των επ’ αυτής υφιστάμενων κτισμάτων και εγκαταστάσεων, στην Ποταμιά Νέας Κεσσάνης του Δήμου Αβδήρων. Παρόλο που απεστάλη το αίτημα και ενώ παρήλθε εύλογο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία αποστολής, δεν γνωμοδότησε ακόμη θετικώς ή αρνητικώς η ΕΤΑΔ.Α.Ε. ως προς το καταφανώς σημαντικό αίτημα, προκειμένου να αξιοποιηθεί η αναφερόμενη έκταση από τον εν λόγω Δήμο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου το αυτονοήτως δίκαιο αίτημα του Δήμου Αβδήρων καταστεί αποδεκτό, ώστε η αναφερόμενη έκταση να αποδοθεί στον συγκεκριμένο Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του θα την αξιοποιήσει, προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να αναπτυχτεί περαιτέρω τουριστικά (μέσω του εναλλακτικού ιαματικού τουρισμού) προς όφελος του τοπικού κοινωνικού συνόλου;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σαφέστατα και όλη η πρότερη αλληλογραφεία με τις δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ζαχαράκη η οποία στην μακροσκελή της απάντηση σε αντίστοιχη ερώτηση, δεν γνώρισε ότι το προς αξιοποίηση τουριστικό προϊόν που διαθέτει ο δήμος Αβδήρων, δεν ανήκει καν στον δήμο Αβδήρων αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ελέγχεται απευθείας από τους δανειστές και διεθνής τοκογλύφους.
Όταν όμως κυβερνούν την Χώρα αυτοί οι υπουργοί, σαφώς και θα υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ και όλοι εκείνοι οι ελεγκτικοί μηχανισμού που κάθισαν στον σβέρκο της Ελλάδας και απομυζούν κάθε ικμάδα της.