Αύξηση στις τιμές των καυσίμων ένας ακόμη οικονομικός πονοκέφαλος στους Ξανθιώτες

Κ. Κουρτίδης: Γίνονται έλεγχοι

Δυστυχώς για τους Ξανθιώτες,  μέσα στο πανελλαδικό όργιο των αυξήσεων, μαζί με το είδη πρώτης ανάγκης, ο πολίτης έχει να καταπολεμήσει και την ιλιγγιώδη αύξηση των τιμών στα καύσιμα όπου αυτόματα σημαίνει ότι  η τελική τιμή μετά κυλιέται στις μεταφορές οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τον καταναλωτή.

Μέσα σε αυτό το πανδαιμόνιο των αυξήσεων των τιμών των καυσίμων, είναι εύλογο να υπάρχουν και ερείσματα αισχροκέρδειας, νόθευσης των καυσίμων και φαινόμενα μαύρης αγοράς.

Το κράτος καλείται για μία ακόμη φορά με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς να προστατεύσει τους καταναλωτές.

Ρωτήσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη της Ξάνθης Κ. Κουρτίδη που οι υπηρεσίες του εμπλέκονται άμεσα μαζί με αυτές του υπουργείου οικονομικών στον έλεγχο της λειτουργίας του πλέγματος αγορά, πώληση και διακίνηση καυσίμων και μας διαβεβαίωσε ότι έλεγχοι γίνονται και μάλιστα απρογραμμάτιστοι.

Σαφώς και θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την κεντρική διοίκηση οι οποίες και θα περιλαμβάνουν την μείωση των υπέρογκων φόρων στα καύσιμα κάτι που βρίσκει σύμφωνο και τον κ. Κ. Κουρτίδη ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι οι φόροι οι οποίοι θα μειωθούν στα καύσιμα, θα αναπληρωθούν από την αύξηση της ζήτησης.

Ελπίδα όλων είναι τα συναρμόδια υπουργεία να λειτουργήσουν έστω και για μία φορά υπέρ του πολίτη.