Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, πρώην Δήμαρχος Νέστου: Τι κάναμε για να εισπράξουμε τις οφειλές της ΔΕΥΑΞ

 

Επίθεση στον νυν Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη εξαπέλυσε ο πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με ανάρτησή του στο fb για την διένεξη με τη ΔΕΥΑΞ αναφέροντας τα παρακάτω:

 

Ενώπιον, της κ.  Πταισματοδίκη Καβάλας, που ενεργεί  προανάκριση, αυτεπάγγελτα , καταθέσαμε, έγγραφες εξηγήσεις, όλα τα μέλη των Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Νέστου, απο το 2007 μέχρι το 2018. (σχεδόν 40 άτομα, τόσο απο την διοίκηση  Μιχαηλίδη, όσο και απο την δική μας.)

 

Η κατηγορία , που αποδίδεται, αφορά, την μη είσπραξη, των τελών ύδρευσης, απο την ΔΕΥΑ Ξάνθης απο το 2007.

 

Η Διοίκηση Μιχαηλίδη, δεν εισέπραττε , τα τέλη ύδρευσης, ακόμη και τα πάγια, απο το 2007 μέχρι το 2014.

 

Η Διοίκησή μας, μόλις ανέλαβε, το 2015, ανέδειξε το θέμα, της μή είσπραξης, αναθέτοντας, σε δικηγορικό γραφείο, να γνωμοδοτήσει, σχετικά, με τις ενέργειες, που έπρεπε, να προβούμε.

 

Με τις κινήσεις μας, καταφέραμε, να αποδεχθεί, ο Δήμος Ξάνθης ,τις οφειλές ποσών, που αρνούνταν, να καταβάλλει, επι δέκα χρόνια.

 

Αναγκάσαμε την ΔΕΥΑ Ξάνθης, να πληρώσει, τα πάγια δικαιώματα, απο το 2007 μέχρι το 2017, συνολικού ποσού 212.000 ευρώ, τα οποία πιστώθηκαν, στο ταμείο της ΔΕΥΑ Νέστου.

 

Επιπλέον, τον Μάιο ,του 2018, τοποθετήσαμε, μετρητή ύδρευσης, στις πηγές Παραδείσου, για να καταγράφει τις καταναλώσεις του Δήμου Ξάνθης. (ενδεικτικά, το 2018, το ποσό, που καταγράφηκε, έφτανε, στο ύψος των 350.000 ευρώ.).

 

Να υπολογίσετε, τα χρήματα, που έχανε , όλα αυτά τα χρόνια, η ΔΕΥΑ Νέστου.

 

Η Διοίκησή μας, χωρίς τυμπανοκρουσίες, συνέβαλλε, στην τακτοποίηση, του ζητήματος, με δικαστικούς αγώνες, εξασφαλίζοντας, τεράστια έσοδα για την επιχείρηση της ΔΕΥΑΝ.

 

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ….ΠΟΙΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ Ο ΛΑΟΣ….