Τα … «σχολιανά» μας Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Αναπτυξιακός νόμος και η σκληρές αλήθειες από τον
Μ. Αμοιρίδη.
Είναι γεγονός ότι στην δήλωση του ο Περιφερειακός σύμβουλος Μ. Αμοιρίδης, αναφορικά με τον αναπτυξιακό νόμο και τον αιφνιδιασμό κάποιων που τώρα «διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους», καυτηριάζει την αδράνεια αυτών ακριβώς που τώρα διαμαρτύρονται.

Σαφέστατα και η θέση του Μ. Αμοιρίδη έχει στο στόχαστρο συγκεκριμένους θεσμούς και πολιτικούς ταγούς, οι οποίοι εκ των υστέρων, όπως τονίζει στην πολύ σκληρή για πολιτικό ομολογουμένως ανακοίνωσή του, κλαίνε και οδύρονται, ενώ ο αναπτυξιακός νόμος ήταν 6 μήνες σε διαβούλευση για να καταλήξει ότι αυτόν τον αναπτυξιακό νόμο έχουμε, με αυτόν θα πορευτούμε και ζητά μέσα από την δημόσια τοποθέτηση του να καμφθεί η γραφειοκρατία γιατί στο τέλος θα καταστεί ανενεργός.

Εκτιμούμε ότι δεν έχει άδικο και είναι προτιμότερο το προλαμβάνει παρά το θεραπεύειν. Με λίγα λόγια ο Μ. Αμοιρίδης λέει αυτό εδώ και χρόνια γράφουμε, στηλιτεύουμε και έχουμε μείνει για αυτόν τον λόγο σε πολλές των περιπτώσεων εκτός «νυμφώνος» και ο νοών νοείτω. Απλά, με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου που κατά την γνώμη πολλών, αδικεί την Ξάνθη, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η τοπική ηγεσία της Ξάνθης, χωρίς να μπούμε στην διαδικασία να γράψουμε ονοματεπώνυμα, είναι αδιάφορη για τον τόπο, δεν παλεύουν πριν ψηφιστούν οι νόμοι, δεν πιέζει και απλά αυτό το νεκρό μεσοδιάστημα μέχρι να έρθει δηλαδή «το αυγό στον κ@λο» που έλεγαν οι παλιοί, απολαμβάνουν τα καλά της εξουσίας, και όταν πράγματα όπως ο αναπτυξιακός νόμος τους βγάζει από τον «νιρβάνα» της εξουσίας, ρίχνουν και καμιά ντουφεκιά προς την «κακιά» Αθήνα έτσι για να φανεί ότι υπάρχουν και νοιάζονται για τον τόπο. Μάλλον πιστεύουν ότι οι Ξανθιώτες τρώνε κουτόχορτο.

Την Τρίτη ο δήμος ξηλώνει τον διάκοσμο των Χριστουγέννων και βάζει τον διάκοσμο της αποκριάς

Ευτυχώς που εναλλάσσονται οι γιορτές και έτσι ο δήμος Ξάνθης δουλεύει για τους πολίτες δηλαδή αλλάζει τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης και βάζει τα καρναβαλικά αλλιώς θα τα άλλαζε το Πάσχα ίσως τα Χριστούγεννα, τουλάχιστον αυτό μας λέει η ανακοίνωσή του
Σας ενημερώνουμε ότι, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 κατά τις ώρες 08:30 έως 17:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία). Οι εργασίες αφορούν στην αποξήλωση του χριστουγεννιάτικου διακόσμου και την τοποθέτηση του αντίστοιχου αποκριάτικου.
Η εκτέλεση των παραπάνω εργασιών θα έχει ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στην παραπάνω οδό, με διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την επόμενη ημέρα Τετάρτη , 23-02-2022.