Ο Πούτιν ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στην Μεσόγειο;

ΟΡΘΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥΤΙΝ

 

Όπως δείχνει το πράγμα, ο πόλεμος στην  Ουκρανία δεν είναι καθόλου δύσκολο να μεταφερθεί στην Μεσόγειο και διόλου απίθανο ο Ερντογάν να πάθει «Πουτινίαση».

Δυστυχώς για τα Ελληνοτουρκικά, ο Πούτιν άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου με δεδομένο ότι εδώ και πολύ καιρό ο Ερντογάν θέλει να επαναλάβει αυτό που έκαναν οι προκάτοχοί του στην Κύπρο και δεν το κρύβει.

Σαφέστατα και δεν είναι το ίδιο πράγμα στην λογική ότι ο Πούτιν είχε σε όλη την Ανατολική πλευρά συμμάχους τους Ρωσόφιλους και ίσως κάτι αντίστοιχο με τους σκληροπυρηνικούς στην Θράκη.

Η διαφορά είναι ότι οι Ρωσόφιλοι είναι καθαροί Ρώσοι και η συνείδηση τους είναι Ρωσική με αποτέλεσμα να θέλουν την ένωση με την μητέρα Ρωσία σε αντίθεση με την Θράκη όπου αν εξαιρεθούν οι μισθοφόροι της Τουρκίας, ο υπόλοιπος πληθυσμός έχει αναπτύξει τους δεσμούς τους με τους Χριστιανούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους Πομάκους οι οποίοι σε ποσοστό πάνω από το 50% δεν έχουν Τουρκική συνείδηση και με δεδομένο ότι οι Ρωμά είναι μία μάζα ανθρώπων οι οποίοι όλα τα παραπάνω, αν υπάρχει «ψωμάκι», τους αφήνουν αδιάφορους και εκτιμούμε ότι είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσει οπλισμένα τμήμα τουρκόφωνων στην Θράκη και οι όποιες δολιοφθορές στον χώρο της Θράκης, θα αποκατασταθούν σε χρόνο που δεν θα δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να τις εκμεταλλευτεί.

Άρα, αν ο Ερντογάν πάθει «Πουτινίαση» και επιχειρήσει από Θράκης είναι βέβαιο ότι όσο πολυάριθμο και αν είναι το τακτικό του συγκρότημα είναι δύσκολο να αναπτυχθεί στην Θράκη μέσω του Έβρου ποταμού και βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις, ποτέ δεν λες ποτέ και άρα εξετάζεις όλα τα σενάρια.

ΘΑΛΑΣΣΑ

Η μέχρι τώρα πορεία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έχει αποδείξει ότι κατά μόνα τα πολεμικά πλοία είναι αδύνατο να εκτελέσουν αποστολή.

Οι Αξιωματικοί του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έχουν την γνώση και την εμπειρία να «σπάσουν» τις Τουρκικές Ναυτικές Μονάδες.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Εκεί οι όροι έχουν αντιστραφεί οπότε δεν θα το διακινδύνευε ο Ερντογάν να πολεμήσει έμπειρους χειριστές πολεμικών σκαφών με «δανεικούς» πιλότους από το Πακιστάν και αλλού.

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

Ο Πούτιν μπορεί να ενίσχυσε τις λογικές του «αφιονισμένου» Ερντογάν αλλά παράλληλα, πιστεύουμε ότι του έκοψε τα φτερά σε περιπτώσεις όπως τα Ιμια, όπου μέχρι τώρα «διαβάζαμε»  στους σχεδιασμούς του την κατάληψη ενός νησιού (μέτριου σε μέγεθος κατά προτίμηση) στο Αιγαίο και μετά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να επέβαλε την διχοτόμηση του Αιγαίου για τους γνωστούς λόγους της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων όπου είναι και ο Αντικειμενικός Σκοπός του.

Εκτίμησή  μας είναι ότι στην παρούσα φάση ο Ερντογάν θα συνεχίσει την δολιοφθορά και το σπάσιμο των νεύρων της Ελληνικής Διπλωματίας αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων, άλλωστε δεν του κοστίζει ούτε σε χρήμα ούτε σε αίμα, αλλά δεν θα διακινδυνεύσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Ένας άλλος παράγοντας που θα λειτουργήσει σε ένα τέτοιοι ενδεχόμενο είναι ότι η Γαλλία μπορεί να μην παίξει ενεργό ρόλο σε μία ευθεία αντιπαράθεση, όμως δεν θα κοπεί η αλυσίδα ανεφοδιασμού σε ανταλλακτικά για την συντήρηση των οπλικών συστημάτων κάτι που όπως δείχνει το πράγμα ο Ερντογάν θα αρκεστεί στην συντήρηση του πολεμικού της υλικού από τα δικά της αποθέματα, με δεδομένο ότι η όλη της συμπεριφορά, μετά και τα γεγονότα στην Ουκρανία, όπου φαίνεται να υπάρχει μυστικός δίαυλος επικοινωνίας με τον Πούτιν, είναι υπό αίρεση από τους Αμερικάνους, όπου το κύριο πολεμικό υλικό της γείτονος προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ένας άλλος αστάθμητος παράγοντας για την Τουρκία – και για την Ελλάδα βεβαίως – είναι η Αίγυπτος η οποία τα έχει «μαζεμένα» στην Τουρκία λόγω της δράσης των «Αδελφών μουσουλμάνων».

ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ

Α.Π.