Τελικά ο «δαγκανιάρης» αδέσποτος σκύλος είναι δεσποζόμενος;

Σοβαρά παράπονα καταγράφονται εδώ και καιρό με τον σκύλο της φωτογραφίας στην Περιοχή Ανδρέου Παπανδρέου όπου μεταξύ παιγνιδιού με τα παιδιά και τους μεγάλους, τα δαγκώματά του προς τα παιδιά που έκαναν ποδήλατο στην αυλή ήταν γεγονός.

Εδώ και ένα μήνα καταγράφουμε τα παράπονα της γειτονιάς.

Προχθές δεχτήκαμε καταγγελία από κυρία που της επιτέθηκε και της κατάφερε καλό δάγκωμά.

Τις προάλλες επιτέθηκε σε μικρό παιδί.

Όμως χθες επιτέθηκε σε εμάς και μας άφησε μία πολύ καλή δαγκωματιά στο δεξί πόδι.

Διερευνήσαμε το θέμα και μέσω του Αντιδημάρχου Μ. Φανουράκη φθάσαμε στον κ. Γκίκα προϊστάμενο και στην καθ ύλη αρμόδια υπηρεσία που έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα της πόλης.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο εν λόγο σκύλος που δαγκώνει μικρούς και μεγάλους είναι δεσποζόμενος.

Αν είναι δυνατόν.

Ο σκύλος είναι αδέσποτος εδώ και καιρό.

Περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία από την υπηρεσία του δήμου Ξάνθης για να προβούμε σε επίσημη καταγγελία του υπεύθυνου για τον σκύλο.

Να θυμίσουμε στον κύριο που έχει την ευθύνη για τον συγκεκριμένο σκύλο ότι το πρόστιμο σε πρώτη φάση, επειδή δεν τηρούνται οι σχετικοί κανόνες για τα δεσποζόμενα ζώα είναι 300 ευρώ.

Εμείς θα καταγγείλουμε το γεγονός στην Αστυνομία της Ξάνθης και ας πράξη αυτά που προβλέπει ο νόμος και ο έχων την ευθύνη του δεσποζώμενου – αδέσποτου σκύλου αν δεν μπορεί να το φυλάξει στο σπίτι του, να το παραδώσει στην δημοτική αρχή προκειμένου να προχωρήσει στα προβλεπόμενα.

Δεν είναι δυνατόν να σκέφτεται ο γονιός να αφήσει το παιδί του να κάνει ποδήλατο στην αυλή και να έχει τον φόβο μήπως δεχτεί δαγκωματιά.

Φτάνει πια με τους κατά περίσταση φιλόζωους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ