Τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Μ. Τσέπελης αναφορικά με την αξιοποίηση τους εργοστασίου Ζάχαρης;

«Τέλος, ο Δήμαρχος Ξάνθης έθεσε το θέμα της επανεκκίνησης του Εργοστασίου Ζάχαρης, με τη δημιουργία μιας Μονάδας Ενεργειακής Αξιοποίησης των Υπολοίπων των Απορριμμάτων στην Ξάνθη  και ακόμη μιας Μονάδας, στη Χρυσούπολη, όπου υπάρχει ήδη, το σχετικό ενδιαφέρον». Αυτή είναι η ανακοίνωση μετά την συνάντηση του δημάρχου με τον κ. Σκρέκα υπεύθυνο υπουργό για το περιβάλλον

Στο σκοτάδι παραμένουν τα σχέδια του δημάρχου Μ. Τσέπελη αναφορικά με την ανακοίνωση του στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά την συνάντηση του με τον κ. Σκρέκα όπου κάνει σαφή αναφορά στο εργοστάσιο ζάχαρης το οποίο αναφέρει ότι θα αξιοποιηθεί ως Μονάδα Ενεργειακής Αξιοποίησης.

Τι ακριβώς σημαίνει Μονάδα Ενεργειακής Αξιοποίησης;

Υπάρχει σχεδιασμός, μελέτη, υπολογισμός κόστους οφέλους; Ή νάχαμε να λέγαμε και όπου “καθίσει” η μπίλια; Κοινώς “αρπακολατζίδικα”;

Ή μήπως αξιοποιηθούν απλά τα τριγύρω οικόπεδα  και η ιστορία του ΦΥΣΙΣ  επαναληφθεί;

Εκτιμούμε ότι ο δήμαρχος έχει την ηθική αλλά και την νομική  ευθύνη να ενημερώσει το Σώμα των Δημοτικών Συμβούλων και πρώτα, να συζητηθεί η ιδέα του και αφού κατασταλάξει η όλη πρόταση οι ειδικοί να δουν τα επιμέρους στοιχεία και κυρίως πώς θα απαγκιστρώσουν την έκταση και τις όποιες εγκαταστάσεις από τον δολοφόνο των κρατικών ακινήτων τσιράκι των δανειστών, την ΕΤΑΔ και μετά να προσπαθήσει να εντάξει με κάποια μελέτη το όλο εγχείρημα σε χρηματοδότηση κάποιων προγραμμάτων.

Εκτός αν αυτό είναι το πρόσχημα για την αξιοποίηση ανενεργών ακινήτων του πρώην ΦΥΣΙΣ και όπου όλος συμπωματικά διαθέτει προσωπικά και ο κ. δήμαρχος στην γύρω από το εργοστάσιο ζάχαρης περιοχή.

Στην τελική μακάρι να αξιοποιηθεί το «κουφάρι» του εργοστασίου της ζάχαρης αλλά ο δήμαρχος έχουμε την αίσθηση ότι ξεκινά κάπως ανορθόδοξα την αξιοποίηση του.