Μήνυμα στην Τουρκία από τον Πρωθυπουργό

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από την Αλεξανδρούπολη: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από την Αλεξανδρούπολη: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Η παρουσία σας μας λέει να κάνουμε λίγη ακόμη δύναμη και υπομονή και τα καλύτερα θα έρθουν, είπε ο Μητροπολίτης Άνθιμος

Στην μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρακολούθησε την δοξολογία των Θεοφανείων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος χαιρέτησε τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Σας υποδεχόμαστε με χαρά, και το πρόσωπο και τον θεσμό. Αισθανόμαστε τον ερχομό σας σας, ως μια δυναμική παρουσία που μας λέει να κάνουμε λίγη ακόμη δύναμη και υπομονή και τα καλύτερα θα έρθουν».

Στη συνέχεια και υπό καταρρακτώδη βροχή και δυνατό κρύο, ξεκίνησε από τον μητροπολιτικό ναό η ιερή πομπή για την τελετή του αγιασμού των υδάτων που έγινε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Εκεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ιδρύσει γραφείο και στην πόλη τους, όπως στην Θεσσαλονίκη, ώστε να τους επισκέπτεται συχνότερα!

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε μη τυχαία την παρουσία του εκεί, «στο ανατολικότερο μεγάλο λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως είπε και εξέφρασε την να γίνει η Αλεξανδρούπολη μεγάλο εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Στέλνουμε μήνυμα φιλίας και συνεργασίας προς όλους τους λαούς, γιατί η Ελλάδα είναι φάρος αξιών όπως η ειρήνη και η συνεργασία, είναι πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας, όμως ταυτόχρονα δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δίκαια, όπως απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, είπε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε καλή δύναμη για το δύσκολο έτος που ξεκινά και ακολούθως δεκάδες κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του θρακικού πελάγους για να πιάσουν τον Σταυρό.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα έχουν ως εξής:

«Θέλω να απευθυνθώ σε όλους και όλες, τους Εβρίτες, τις Εβρίτισσες, που είσαστε σήμερα εδώ σε μια μεγάλη ημέρα. Μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα και τον ελληνισμό.

Και δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο ανατολικότερο μεγάλο λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Αλεξανδρούπολη. Μια πόλη με μεγάλη ιστορία, αλλά και με μέλλον. Με μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί με ενότητα, ομοψυχία και όραμα, ώστε η Αλεξανδρούπολη να γίνει κόμβος διαμετακομιστικός, ενεργειακός, εμπορικός. Αλλά και να αποδείξουμε ότι κάνουμε πράξη αυτό που πιστεύουμε βαθιά: Ότι στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, από τον Έβρο ως το Καστελόριζο, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Και θέλω σήμερα με αυτή την ευκαιρία, με την παρουσία τη δική μου, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, που είμαστε σήμερα εδώ μαζί, πέρα από τα Χρόνια Πολλά, να στείλω και ένα μήνυμα φιλίας, συνεργασίας, αλλά και αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε τα δίκια μας. Φιλίας και συνεργασίας προς όλους τους λαούς, διότι η Ελλάδα είναι φάρος μεγάλων αξιών και εκπέμπει αυτές τις αξίες της ειρήνης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και αυτό είναι που έχει καταστήσει τη χώρα μας σε ένα διεθνώς αποστασιοποιημένο περιβάλλον ως πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας. Τείνουμε, λοιπόν, το χέρι της συνεργασίας.

Ταυτόχρονα, όμως, δηλώνουμε και την αποφασιστικότητά μας. Την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, έτσι όπως απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο.

Θέλω, λοιπόν, να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά, αισιοδοξία και ανάταση για ένα δύσκολο έτος, το οποίο, όμως, θα φέρει τη χώρα μας πιο ψηλά. Θα την καταστήσει μια δύναμη αναντικατάστατη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στο διεθνές στερέωμα.

Χρόνια Πολλά.