«3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας Safe Evros 2016»

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 3ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου Πολιτικής Προστασίας «Safe Evros 2016: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας», που έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου 2016.

Untitled XASAPIS 5

Το Συνέδριο διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με συνδιοργανωτές το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

 

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν επιστημονικές ανακοινώσεις, παρουσιάσεις εργασιών και στρογγυλά τραπέζια με θεματολογία που προσέλκυσε το ενδιαφέρον τόσο των συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και δημοσιογράφων. Κοινή διαπίστωση και πρόταση αποτελεί η ανάγκη αλλαγών στο θεσμικό και νομικό πλαίσιο τόσο της οργάνωσης όσο και της άσκησης της πολιτικής προστασίας από την κεντρική κυβέρνηση και τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

3 (1)

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον συμμετοχής στο σεμινάριο με θέμα την Αντισεισμική Προστασία των Σχολικών Μονάδων που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθώς και η συνάντηση εργασίας με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας που εντάσσονταν στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.

 

Οι διοργανωτές του Συνεδρίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έδωσαν την «σκυτάλη» στην Αθήνα όπου και θα πραγματοποιηθεί το 4ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας 2017.

 

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιος Παυλίδης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθηγητής Ιάκωβος Γκανούλης, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, ο Βουλευτής Έβρου Δημήτριος Ρίζος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ΠΑΜΘ Ελένη Δημούδη, ο Πρύτανης Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης, ο Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών Δ.Π.Θ. και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SafeEvros 2016 Φώτιος Μάρης, ο αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας Δ.Π.Θ. Παντελής Μπότσαρης, ο αναπληρωτής Πρύτανη Υποδομών Δ.Π.Θ. Ιωάννης Μουρμούρης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ ΑΜΘ Δημήτριος Εμμανουλούδης, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης κ.α.. Μήνυμα απέστειλαν ο Επίτροπος της Ε.Ε. Χρήστος Στυλιανίδης, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 

Ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του περιέγραψε τις επαναλαμβανόμενες φυσικές πλημμυρικές καταστροφές του Έβρου ποταμού και τόνισε την ανάγκη ολοκληρωμένης διακρατικής αντιμετώπισης του φαινομένου.