Εύλογα τα ερωτήματα Δημαρχόπουλου: “Αφού δεν σας νοιάζει τίποτε, τι να ψηφίσουμε”;

Σαν νέο προϋπολογισμό χαρακτήρισε την αναμόρφωση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Δημαρχόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι κωδικοί είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής και όχι της οικονομικής υπηρεσίας θέτοντας το ερώτημα: «Τι ήταν αυτό που στα έξοδα και στα πλαίσια του προϋπολογισμού δεν προβλέφθηκε» αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο covid π.χ. υπήρχε όταν συντάχθηκε ο προϋπολογισμός, γιατί λοιπόν προστέθηκαν νέοι κωδικοί στην αναμόρφωσή του;

Στην συνέχεια καυτηρίασε την θέση του αντιδημάρχου Μ. Φανουράκη ο οποίος είπε ότι και άλλες χρονιές ερχόταν αναμορφώσεις και με μεγαλύτερα ποσά για να απαντήσει ο κ. Δημαρχόπουλος λέγοντας ότι μπορεί να ήταν μεγαλύτερα τα ποσά αλλά ήταν απόρροια εσόδων και παραγωγής έργου σε αντίθεση με την παρούσα δημοτική αρχή η οποία παρουσιάζει απλά έξοδα.

Μιλώντας για την ΔΙΚΕΞ, ανέφερε ότι κακώς ενεγράφη ποσόν στην εκκαθάριση χωρίς αυτό το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο με δεδομένο ότι η ΔΙΚΕΞ είχε μετοχές στο ΦΥΣΙΣ που δεν έχει εκκαθαριστεί και τάχθηκε υπέρ της εκκαθάρισης χαρακτηρίζοντας την ΔΙΚΕΞ και την ΦΥΣΙΣ σαν αγκάθι στην λειτουργία του δήμου για να καταλήξει λέγοντας «έτσι και αλλιώς εσάς δεν σας ενδιαφέρει το όλο θέμα και με μία ψήφο περνάει το θέμα, δεν σας νοιάζει η διαφάνεια και αν έχουν γίνει 453 απευθείας αναθέσεις, τίποτε δεν σας νοιάζει. Τι να αποφασίσουμε τώρα»;.