Π. ΛΥΡΑΤΖΗΣ Θέμα ΔΙΚΕΞ:Δεν είμαστε εισαγγελείς και δικαστές. Θέλουμε εξηγήσεις για να μάθουν οι Ξανθιώτες που πήγαιναν τα λεφτά τους τόσα χρόνια

Άψογος στην τοποθέτηση του ο Π. Λύρατζης σχετικά με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού που συζητήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη και είχε σαν θέμα την ΔΙΚΕΞ.

Στην τοποθέτηση του ο Π. Λύρατζης, αφού επεσήμανε ότι και οι προ λαλήσαν τες, ότι δηλαδή ο κ. Φανουράκης δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις για το που πάνε τα χρήματα ελέω covid και για τους πολλούς κωδικούς που ανοίχτηκαν, εστίασε στο θέμα της ΔΙΚΕΞ θέτοντας θέμα νομιμότητας της εκκαθάρισης της ΔΙΚΕΞ λέγοντας ότι παρήλθε 8ετία από την έναρξη της.

Ακολούθως αναφέρθηκε στις επιχορηγήσεις και τα έσοδα της ΔΙΚΕΞ από την διαχείριση των ακινήτων και την συμμετοχή της στο ΦΥΣΙΣ, καθώς επίσης αγορά ακινήτων με δάνειο με εγγυητή τον δήμο. “Πώς αποπληρώθηκαν αυτό το δάνειο”; Αναρωτήθηκε για να συμπληρώσει, είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν όπως πώς μπήκε μέτοχος  η ΔΙΚΕΞ στο ΦΥΣΙΣ; Είχε το δικαίωμα; Που πήγε το μετοχικό κεφάλαιο για την αγορά μετοχών του ΦΥΣΙΣ όπου δόθηκαν 146.000 και μετά από λίγο η μετοχική τους αξία έπεσε στο ελάχιστο; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτά τα ερωτήματα δεν θα απαντηθούν ποτέ. «Για αυτό λοιπόν, θα πρέπει να εξετασθεί γιατί το 2018 δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο η εκκαθάριση τις ΔΙΚΕΞ; Γιατί επανήλθε σήμερα το θέμα; Άλλαξε κάτι; Εκκαθαρίστηκε το ΦΥΣΙΣ; Δεν θα γίνουμε εισαγγελείς. Απλά ζητάμε εξηγήσεις για να κατανοήσουν οι συνδημότες μας που πήγαιναν τα λεφτά τους τόσα χρόνια».