Πώς να κάνεις μίνι ανακαίνιση στο μπάνιο σου σε 2 μέρες

Αν μπαίνεις κάθε πρωί στο μπάνιο και σου φαίνεται άχρωμο, θαμπό, αδιάφορο, τότε έχει έρθει η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές. Είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείς συνεχώς από το πρωί που ξυπνάς μέχρι την ώρα που πας για ύπνο και μια μίνι ανακαίνιση θα του δώσει αέρα ανανέωσης.

 

Με σκοπό να ξανακάνεις το μπάνιο σου ένα δωμάτιο που θα αποπνέει χαλάρωση, μπορείς να κάνεις μια μικρή αλλά δραστική ανακαίνιση μπάνιου ( https://www.dynamicgroup.gr/anakainisi-mpaniou/) με χαμηλό μπάτζετ και σε λίγο χρόνο. Ακόμη και μισή ώρα είναι αρκετή, ενώ αν διαθέσεις ένα Σαββατοκύριακο, θα δεις θαύματα.

 

Εντυπωσιακά αξεσουάρ

Τόλμησε να βάλεις ένα χρωματιστό μικρό χαλί ή ένα κάδρο. Όσο περισσότερο χώρο διαθέτεις τόσο μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου να δημιουργήσει. Από ολόσωμο καθρέφτη, μέχρι ένα πουφ, καλόγερο για τα μπουρνούζια και τις ρόμπες αλλά και πιο απλά όπως γλάστρες και κεριά.

 

Περισσότεροι καθρέφτες

Ένας ίσον κανένας λένε και ισχύει στο μπάνιο. Εκτός από τον κύριο καθρέφτη στην κλασική θέση πάνω από τον νιπτήρα μπορούν να τοποθετηθούν επιπλέον στο πλάι και σε όποιο σημείο του χώρου ταιριάζουν.

 

Χρησιμοποίησε ένα έντονο χρώμα

Αν είναι μονόχρωμο το μπάνιο, σπάσε αυτή τη μονοτονία με έναν τοίχο ή ένα αξεσουάρ σε έντονο χρώμα. Λαχανί, μοβ, κόκκινο, σκούρο πράσινο, μπορούν να ενταχθούν είτε στο χρώμα ενός τοίχου είτε στις πετσέτες, είτε στην κουρτίνα μπάνιου. Αφού θέλεις να κάνεις αλλαγή, άλλαξε και τη λογική στα χρώματα.

 

Βγαλμένο από σελίδες περιοδικού

Κάνε ό,τι θα έκανες και σε μια ανακαίνιση σπιτιού. Εμπνεύσου από μοντέρνους σχεδιασμούς και στιλ και προσάρμοσέ τα στο δικό σου μπάνιο. Φώτα σαν καλώδια που κρέμεται η λάμπα, οβάλ σχήμα στους καθρέφτες, αναπάντεχοι συνδυασμοί υλικών και χρωμάτων, βάλε δημιουργικότητα και κάνε ριζικές αλλαγές τροποποιώντας έστω και ένα αντικείμενο. Ενδεχομένως να χρειαστείς συμβουλές από ηλεκτρολόγο για τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

 

Βάλε εικόνες στον τοίχο

Μπορεί να είναι κάδρα, μίνι αφίσες, φωτογραφίες, κόμικ, που θα κρεμάσεις σε έναν πίνακα ανακοινώσεων τακτοποιημένα ή με τη μορφή κολάζ. Το καλό με αυτή την αλλαγή είναι ότι μπορείς να το αφαιρέσεις αμέσως αν δεν σου αρέσει ή να αλλάξεις οποτεδήποτε τις εικόνες.

 

Ομοιόμορφα προϊόντα

Αγόρασε ντισπένσερ από την ίδια σειρά και άδειασε προϊόντα όπως σαμπουάν, αφρόλουτρο και κρεμοσάπουνο σε αυτά. Η ομοιομορφία σε σχέση με τις πολύχρωμες συσκευασίες θα δείχνει το μπάνιο πιο προσεγμένο.

 

Βάλε ηχεία

Υπάρχουν κάποια αδιάβροχα, ασύρματα ηχεία που μπορείς να τα έχεις στο μπάνιο ενώ πλένεσαι έτσι ώστε να έχεις την αγαπημένη σου μουσική τις στιγμές που χαλαρώνεις.

 

Άρωμα καθαριότητας

Διάλεξε φυτά όπως η λεβάντα και αρωματικά ποτ πουρί για να δώσουν ευχάριστη μυρωδιά στο μπάνιο. Μπορείς να τα συνδυάσεις με μερικά κεριά βανίλιας, μήλου, κανέλας, κ.ά.

 

Επίπλωσέ το

Αν στο επιτρέπει ο χώρος βάλε μια καρέκλα, έναν πάγκο ή ένα σκαμπό για να είναι πιο πρακτικός αλλά και επειδή κάνει το μπάνιο πιο σικ.

Άρθρο από https://www.dynamicgroup.gr/