Ξάνθη, 2 Δεκεμβρίου – Στο μείζον ζήτημα των σχεδίων βόσκησης των βοσκοτόπων αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης στην ημερίδα και απονομή των Βραβείων Αγρότης της Χρονιάς, που διοργανώνονται στην Ξάνθη από την εφημερίδα Agrenda, σε συνεργασία με την Tsomokos Communication. Επίσης, συζήτησε με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην ενότητα «Ζώνη Γάλακτος και Επενδύσεις στην Κτηνοτροφία» ένα ευρύ θέμα ζητημάτων γύρω από τον κρίσιμο κλάδο της κτηνοτροφίας όπου όπως χαρακτηριστικά τόνισε «πρέπει να συνεννοηθούμε και να δώσουμε λύσεις» υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα θέμα άκρως αναπτυξιακό που συνδέεται με την επιβίωση του ίδιου του κλάδου.

Σε ό,τι αφορά, δε, το θέμα των ελληνοποιήσεων σημείωσε ότι «μόλις χθες το πρωί παραδώσαμε στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου μια πολύ ωραία παρουσίαση. Το θέμα των προϊόντων – τροφίμων ελέγχεται από 4-5 διαφορετικά υπουργεία και πολλές φορές αυτά αλληλοκαλύπτονται […]  Καταθέσαμε, λοιπόν, μια ολοκληρωμένη πρόταση ώστε ο ΕΦΕΤ να μην είναι κατά τύπον Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων αλλά να είναι κατ’ ουσίαν, συγκεντρώνοντας την πλειονότητα των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών και να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι».

Νωρίτερα το θέμα του «βαπτίσματος» των προϊόντων είχε θέσει ο Θανάσης Βασιλέκας, αγελαδοτρόφος (και κτηνίατρος), πρώην πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Χολστάιν, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη θεσμοθέτησης μέτρων για να μην παραπλανάται ο καταναλωτής, ενώ κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να βάλουν πλάνο και πρόγραμμα. «Προστατεύεις το προϊόν όχι καθορίζοντας τιμές αλλά από “βαπτίσματα”, από παραπλάνηση του καταναλωτή» σημείωσε ο κ. Βασιλέκας, ο οποίος επέστησε την προσοχή στον «καταστροφικό κώδικα τροφίμων» και ποτών σε ό,τι αφορά το γιαούρτι αφού αποδυναμώνει, όπως είπε, το ελληνικό γάλα. Σημείωσε, δε, ότι αυτή τη στιγμή, από πλευράς ποιοτικού στελεχικού δυναμικού η αγελαδοτροφία ίσως να είναι ένα βήμα μπροστά από τους άλλους κλάδους της κτηνοτροφίας κι αυτό που λείπει είναι ένα πρόγραμμα για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ακολούθως ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΕ  όπου σε ανάρτηση του μεταξύ άλλων αναφέρει:

ΠΗΓΗ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ NEXT TV

 *Αποκλειστική δήλωση στο Next tv στην εκδήλωση της “Αγρότη της χρονιάς”, θερμά εγκώμια για τον Ξανθιώτη πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό.

 

 

Με ανάρτηση του στα social media ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, σχολίασε ως εξής την επίσκεψή του στη ΣΕΚΕ το μεεσημέρι του Σαββάτου 2/12/2023 ενώ με αποκλειστική δήλωσή του στο Next tv  μίλησε ιδιαίτερα θετικά για το έργο και την θητεία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη στα social media έχει ως εξής: 

Μαζί με τον αγαπητό φίλο, πρώην συνάδελφο βουλευτή και πρώην Υπουργό Γεωργίας, #Αλέξανδρο_Κοντό, που σήμερα ηγείται επιτυχώς της δραστήριας κι εξωστρεφούς #ΣΕΚΕ.

Δείγμα της λαμπρής πορείας του στο τιμόνι του Υπουργείου είναι η υλοποίηση του προγράμματος «#Αλέξανδρος_Μπαλτατζής», το οποίο στήριξε δυναμικά την αγροτική μας οικονομία.

?Η ΣΕΚΕ, με πορεία 76 ετών, έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο στη στήριξη των Ελλήνων Καπνοπαραγωγών. Με επενδύσεις σε #Αλβανία#Βουλγαρία#Τουρκία και #Βόρεια_Μακεδονία, συνιστά την μεγαλύτερη εταιρεία καπνού στα #Βαλκάνια, εξάγοντας σε 30 χώρες.

Τα τελευταία χρόνια, έχει διευρύνει τη δραστηριότητά της και στον τομέα των τροφίμων, μέσω της σειράς προϊόντων «The Grecials».

 

  

  

  

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΜΑΧΗΤΗ