Τέλος το… κρυφτό

Επιστολή Ολυμπιακού στην ΑΕΚ για τον τελικό

Οι ερυθρόλευκοι ζητούν από την ΑΕΚ να απαντήσει αν θέλει να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου

Τέλος το… κρυφτό. Ώρα να αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις των εμπλεκομένων για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου. Στην ώρα του. Όπως επιβάλλεται. Όπως θα έπρεπε να συμβαίνει αυτονόητα.

Ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει την Κυριακή. Και το δείχνει με κάθε τρόπο. Με τις επιστολές που έχει στείλει σε ΕΠΟ αλλά και σε UEFA. Αλλά πλέον και με την επιστολή που έστειλε στην αντίπαλο του, την ΑΕΚ η οποία δεν έχει πάρει καμία επίσημη θέση γύρω από το φιάσκο της αναβολής.

Θέλει η ΑΕΚ να γίνει ο τελικός; Ο Ολυμπιακός προτείνει να παίξουν οι δύο ομάδες κανονικά τη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Στην έδρα της. Έστω και αν η προκήρυξη του θεσμού απαγορεύει την διεξαγωγή της αναμέτρησης στην έδρα κάποιας εκ των φιναλίστ.

Και το να γίνονται ματς με 12 ληγμένα δελτία απαγορεύεται. Αλλά η ΑΕΚ επικαλούμενη το αξιακό της σύστημα, επέτρεψε να διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη.

Και μάλιστα δεν έκανε και ένσταση, όταν θα μπορούσε με αυτό τον τρόπο να κατακτήσει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και να κερδίσει ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θέλει η ΑΕΚ να παίξει; Η επιστολή του Ολυμπιακού προφανώς είναι το πρώτο βήμα.

Αναλυτικά:

«Μετά από όσα έχουν διαδραματιστεί γύρω από την επιλογή του γηπέδου και του χρόνου διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με επιστολή της, ήδη από την Κυριακή 19/7/2020 γνωστοποίησε στην ΕΠΟ τη συναίνεσή της να διεξαχθεί ο εν λόγω αγώνας στην έδρα σας, ήτοι στο ΟΑΚΑ προκειμένου να μην διασαλευθεί η ομαλή ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Την εν λόγω συναίνεσή μας επαναλάβαμε και χθες με νεότερη επιστολή μας.

Ωστόσο η ΕΠΟ, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, τουλάχιστον όσο αφορά την ομάδα μας αποφάσισε χωρίς καμία αιτιολογία την αναβολή του τελικού Κυπέλλου για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ενώ η ίδια η ΕΠΟ δήλωνε ότι όλες οι εγχώριες διοργανώσεις πρέπει να περατωθούν το αργότερο μέχρι 2/8 (άλλωστε αυτό αποτέλεσε και λόγο διακοπής του πρωταθλήματος της Super League 2).

Περαιτέρω είναι σαφές ότι η χρονική μετάθεση του Τελικού οποιαδήποτε στιγμή στα τέλη Αυγούστου ευτελίζει το θεσμό τόσο αγωνιστικά (αποχωρήσεις παιχτών, νέα ρόστερ κλπ) και οικονομικά (συμβάσεις χορηγιών, δικαιώματα από το Κύπελλο, αποζημιώσεις για μη εκπληρωθείσες συμβάσεις, τηλεοπτικός πάροχος κλπ) όσο και από άποψη κύρους.

Επειδή η συναίνεση και των δύο ομάδων στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου κατά την ημερομηνία που είχε αρχικώς ορισθεί (26/7/2020) είναι καθοριστική για τη διοργανώτρια αρχή.

Επειδή προσφάτως δημόσια επικαλεστήκατε τον αξιακό κώδικα και την ηθική της ομάδας σας για το πώς και που πρέπει να κερδίζονται οι αγώνες.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω σας καλούμε να μας γνωρίσετε αν η ομάδα σας θέλει να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού και έτσι να διεξαχθεί ο αγώνας του τελικού Κυπέλλου στις 26/7, όπως αρχικά είχε οριστεί ή όχι;

Εν αναμονή της άμεσης απάντησής σας».

Περισσότερα σε λίγο…