Ξάνθη – Αποκάλυψη: Ο υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ!

Στις 21 Ιουλίου ο Χρήστος Πανόπουλος είχε ανακοινώσει την πώληση της ΠΑΕ με καταληκτική ημερομηνία την 14η Αυγούστου. Έκτοτε το μαγαζί θα… το κλείσει.

Από τότε ωστόσο, έχουν αλλάξει πολλά και ουδείς μπορεί να αγοράσει την Ξάνθη. Ακόμα και αν θέλει.

Διότι δεν είναι σαφές, αν η ομάδα θα συνεχίσει τη νέα σεζόν στη Super League 1, ή αν θα υποβιβαστεί μέσω του περιβόητου μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Για το οποίο η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ καλείται να αποφασίσει το απόγευμα (5μ.μ.) της Δευτέρας (3/8) στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Αν γίνει το μπαράζ, όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει την ΠΑΕ θα πρέπει να περιμένει μέχρι τότε. Θα περιμένει, όμως;

Σε περίπτωση που τελικά δεν γίνει (π.χ. αν περάσει η αναδιάρθρωση και οι ομάδες γίνουν 16), τότε το έδαφος για τον ενδιαφερόμενο θα γίνει πιο πρόσφορο.

Αυτό περιμένει ο άνθρωπος που εδώ και καιρό σκέφτεται το ενδεχόμενο να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη και… σαλόνια.

Να μετακομίσει δηλαδή, απ΄αυτά της Super League 2, σ’ αυτή της πρώτης κατηγορίας.

Όχι μόνο το σκέφτεται, αλλά το έχει ψάξει ενδελεχώς. Έχει ρωτήσει, έχει κάνει επαφές και ήταν έτοιμος να προχωρήσει στο deal.

Βλέπεται η ΠΑΕ είναι «καθαρή» και για τον ίδιο θα είναι ένα μεγάλο βήμα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Οι εξελίξεις, όμως, του έβαλαν STOP.

Προσωρινό ή όχι, θα φανεί άμεσα.

Ο εν λόγω ιδιοκτήτης ΠΑΕ της Super League 2 μάλιστα, έχει ενημερώσει σχετικά και τον κόουτς. Μαζί θα ανηφορίσουν για την Ξάνθη, αν πάνε όλα καλά.

Διαφορετικά, θα συνεχίσουν το έργο τους στα… δικά τους γνώριμα λημέρια.

Ξάνθη: Έκτακτη ΓΣ με θέμα το ενδεχόμενο εκκαθάρισης της ΠΑΕ

Μία ακόμα σημαντική εξέλιξη που αφορά το μέλλον της ΠΑΕ, έχει να κάνει με την προκήρυξη έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Η ΠΑΕ καλεί τους μετόχους της σε έκτακτη ΓΣ, η οποία θα λάβει χώρα την 21ηΑυγούστου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ, και, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, την ίδια ώρα στις 27 Αυγούστου 2020, στα γραφεία της Εταιρείας.

Με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, όπως αναφέρεται, την «ενδεχόμενη θέση της Εταιρείας σε εκκαθάριση».

«Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση θα έχουν όσοι εκ των κ.κ. Μετόχων καταθέσουν, σύμφωνα με το καταστατικό, τους τίτλους των μετοχών τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα, τουλάχιστον πέντε (5) πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίστηκε η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.

Οι κ.κ. Μέτοχοι που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση μπορούν να αντιπροσωπεύονται σ’ αυτήν από πρόσωπο που έχουν εξουσιοδοτήσει με έγγραφη εξουσιοδότησή τους.

Οι αποδείξεις κατάθεσης μετοχών, καθώς και τα έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων των Μετόχων πρέπει να καταθέτονται στην εταιρεία τουλάχιστον πέντε (5) ολόκληρες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης».

Το έγγραφο δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου στο ΓΕΜΗ, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως η Ξάνθη διαλύεται…

sportime