Διαγράφεται και κάνει κόμμα ο Σαμαράς;

 

Μάλλον ήρθε η ώρα η ΝΔ, να γίνει δύο κομμάτια κάτι που όλοι έβλεπαν από την ώρα ο Κ. Μητσοτάκης ανέλαβε το τιμόνι του κόμματος.

Είναι βέβαιο ότι με τις δύο αρνήσεις συμμετοχής στην κατ εντολή του Πρωθυπουργού ψηφοφορία του Αντώνη Σαμαρά  για την πρόεδρο και το νομοσχέδιο για τον ΠΑΟΚ – ΞΑΝΘΗ, και την αυτόματη διαγραφή του Θ. Ζαγοράκη για απείθεια στην κομματική εντολή, ότι έπεσε πάνω στο τραπέζι η διαγραφή του πρώην Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αιώνιος αντίπαλος του Μητσοτακέικο.

Η τριβή μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά δεν έχει να κάνει μόνο με την προσωπική επιλογή στήριξης της Πασοκοσυριζαίας προέδρου της Δημοκρατίας  και την ρητή κομματική εντολή για το νομοσχέδιο που αφορά τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη αλλά έχει σχέση με τον χειρισμό του Πρωθυπουργού στο Μακεδονικό και στο προσφυγικό. Άλλωστε στενοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού είναι κάθετα αντίθετοι με την συζητούμενη προσφυγή στην Χάγη που το μόνο βέβαιο είναι, όπως λένε,  ότι αν πάει η Χώρα εκεί, θα πάει να διαπραγματευτεί τα ήδη κεκτημένα και άρα δεν υπάρχει λόγος να πάει η Χώρα στην Χάγη φαίνεται να διαμήνυσε ο Α. Σαμαράς μέσω των στενών συνεργατών του στον Πρωθυπουργό.

Η διαγραφή του Σαμαρά από το κόμμα σημαίνει αυτόματα την δημιουργία ενός δεξιού ακόμη κόμματος με την στήριξη της προσπάθειας Σαμαρά  αρκετών βουλευτών από την κυβέρνηση.

Μεταξύ σφύρας και άκμονος τελικά βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης και όλοι βλέπουν ότι η πιθανή διαγραφή του Α. Σαμαρά για την ΝΔ είναι  μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα.

Σίγουρα αναμένονται εξελίξεις και αυτές που πιθανών να εμφανισθούν όταν ο Μητσοτάκης θα πάει σε πρόωρες εκλογές μεγαλώνοντας βέβαια το δίλημμα του. Θα καταφέρει με την απλή αναλογική και την απουσία των στελεχών του Σαμαρά να γίνει και πάλι ο ρυθμιστής των πολιτικών πραγμάτων στην Χώρα μας;

Εν τω μεταξύ η Τουρκία στέλνει άρματα και πολεμικά πλοία για να στηρίξει την παράνομη συμφωνία με τον Φαγέζ Αλ Σάραζ.