Ο Γ. Αυτιάς υποψήφιος για την Ευρωβουλή

Βλέποντας την φωτογραφία με την προώθηση από τον Πρωθυπουργό του δημοσιογράφου Γ. Αυτιά που προαλείφεται για την Ευρωβουλή, αναρωτιέμαι τελικά πια προσόντα πρέπει να έχει ο Ευρωβουλευτής για να εκπροσωπήσει τον Ελληνικό Λαό στο Ευρωκοινοβούλιο και τα μόνα προσόντα που μπορώ να καταγράψω για τον Γ. Αυτιά είναι ότι σε όλη την δημοσιογραφική του πορεία, τουλάχιστον έτσι όπως την καταγράφομε στην τηλεοπτική του παρουσία, είναι ο Λαϊκισμός στο έπακρο, είναι το «γλύψιμο» από την κορφή μέχρι τα νύχια όταν είχε φιλοξενούμενο στην εκπομπή του κάποιον Υπουργό. Σαφώς και δεν αντέχει κάποιος λογικός άνθρωπος να παρακολουθεί τον λαϊκισμό σε όλο του το μεγαλείο και όμως, αυτός ο άνθρωπος, λόγω της αναγνωρισιμότητας του, προτάθηκε να είναι ευρωβουλευτής από την ΝΔ, και τελικά, το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Για να σε ψηφίσει ο λαός πρέπει να σε ξέρει.
Αν είσαι ντενεκές, μικρή σημασία έχει. Με το πές πές πές, ο λαός θα σε ψηφίσει και σαφέστατα το κριτήριο του λαού περιορίζεται μόνο στο αν είσαι γνωστός. Αν πάλεψες και αγωνίστικες για την κοινωνία, πολύ μικρή σημασία έχει. Αρκεί να είσαι γνωστός στον κόσμο, τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η «εργολαβία» των imats maker.
Αν η εικόνα του «γλύφτη» και λαϊκιστή σε στέλνει στα έδρανα του κοινοβουλίου, τότε σίγουρα οι επιλογές των πολιτών, είναι ότι του σερβίρουν τα κόμματα και οι τηλεοράσεις και εδώ πλέον η ευθύνη είναι των πολιτών ξεκάθαρα.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι στόχος δεν είναι ο Γ. Αυτιάς αλλά το κριτήριο επιλογής των πολιτών, οι οποίοι καρφωμένοι μπροστά στην τηλεόραση, παρακολουθούν σκουπίδια, καταγράφουν σκουπίδια, μασούν σκουπίδια και αναμασούν σκουπίδια.