ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΜΠΑΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Καθημερινά εγώ και οι συμπολίτες μου στο Νομό Ξάνθης, γινόμαστε μάρτυρες της αποδόμησης του συστήματος Υγείας, που παραπαίει και ισοπεδώνει την ελεύθερη, δωρεάν και αξιοπρεπή πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Η ΥΓΕΙΑ, το υπέρτατο αυτό έννομο αγαθό, μόνο ως τέτοιο δεν αντιμετωπίζεται πλέον, εξαιτίας των πολλαπλών αστοχιών της παρούσας Κυβέρνησης.

Η ανασφάλειά και η αγωνία όλων μας, στην δυνητική περίπτωση που κάποιος από εμάς νοσήσει, έχει ενταθεί στο έπακρο αφού γνωρίζουμε πολύ καλά την εξαθλιωτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας.

Τα λόγια περισσεύουν. Οι πράξεις έχουν τελματώσει.

Η υποβάθμιση η αδιαφορία και η παραμέληση του Νοσοκομείου μας, είναι εδώ και χρόνια γεγονός αυταπόδεικτο παρά τις εκκλήσεις τόσο όλων των αρμόδιων εμπλεκομένων φορέων και προσώπων (ιατρικός σύλλογος, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κλπ), όσο και τις δικές μου πρωτίστως ως γιατρός και έπειτα ως βουλευτής του νομού.

Παρ’ όλα αυτά το εξουθενωμένο σωματικά και ψυχικά λιγοστό προσωπικό συνεχίζει να προσφέρει αγόγγυστα και υπό αντίξοες συνθήκες τις υπηρεσίες του, τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη με αυταπάρνηση και πολλαπλές προσωπικές θυσίες. Χωρίς ουσιαστικά κίνητρα. Χωρίς επαίνους και χειροκροτήματα.

Σήμερα όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας για να αποκτήσουμε ξανά ό,τι βίαια στερηθήκαμε. Για μια ποιοτική και αξιοπρεπή Δημόσια Δωρεάν Περίθαλψη. Απαίτηση όλων μας είναι να δοθούν άμεσες λύσεις χωρίς ευχολόγια και λόγια έωλα.

Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για το καλό αυτού του τόπου και να βάζω το μαχαίρι στο κόκκαλο σε ό,τι μας απασχολεί ως τοπική κοινωνία. Τα κυβερνητικά τεχνάσματα για την απροκάλυπτη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και την μετέπειτα μετατροπή του σε Πρωτοβάθμιο Κέντρο Υγείας, δεν θα το επιτρέψουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά να συνεχιστούν.

Σήμερα η Ξάνθη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις διεκδικώντας το αυτονόητο. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα ποιοτικό και αξιοπρεπές Εθνικό Σύστημα Υγείας για εμάς και για τις μελλοντικές γενιές.

Μαζί θα τα καταφέρουμε!

ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΜΠΑΡΑΝ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ