Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

 Κατασχέθηκαν 297 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

 Συνελήφθη χθες (8-1-2020) το μεσημέρι, στο νομό Καβάλας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας  Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καβάλας, 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών από τον 49χρονο, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής, εντόπισαν στην πόλη της Καβάλας τον 49χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καβάλας.

 

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε στο οικισμό Ελευθερών Καβάλας και ο δράστης συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 49χρονου, στην Καβάλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν πέντε (5) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 296,4 γραμμαρίων, ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά 297 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας,  ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθη 16χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αντίσταση και απείθεια Συνελήφθη την 8-1-2020 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 16χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αντίσταση και απείθεια. Συγκεκριμένα αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης εντόπισαν αρχικά στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στη συνέχεια ο 16χρονος κατευθύνθηκε στην πόλη της Κομοτηνής, όπου πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς, προσέκρουσε σε αστυνομική δίκυκλη μοτοσικλέτα και σε σταθμευμένα οχήματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές. Ακολούθως το όχημα προσέκρουσε σε κράσπεδο και πινακίδα σήμανσης και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο δράστης τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., προβάλλοντας αντίσταση κατά τη σύλληψη.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 8-1-2020 το πρωί, στην Καβάλα, εξαπάτησαν 76χρονη ημεδαπή. Συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την 76χρονη και με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού της προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, της ζήτησαν να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία οι δράστες κατάφεραν να πείσουν την 76χρονη να παραδώσει 25.000 ευρώ σε έτερη συνεργό τους, η οποία μετέβη σε προκαθορισμένο σημείο και παρέλαβε από την 76χρονη τα χρήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.