Πρόσκληση 12ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α Μ Θ.

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στις 15 – 09 -2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1 ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) είναι τα εξής: Α. Ανακοινώσεις Προέδρου. Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Σχετικά με την κατεδάφιση του προπονητηρίου – σκοπευτηρίου της Ολυμπιονίκης Δραμινής Αθλήτριας Άννας Κορακάκη. Επερωτών : Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης.

1.1. 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΜΘ Έγκριση 4ης τροποποίησης ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτους 2016. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κων/νος Καλούδης.

2.1. 2. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Αποδοχή της αίτησης παραίτησης του κ. Νικολάου Ευφραιμίδη από τακτικό μέλος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, ορισμός νέου μέλους και τροποποίηση των 156/2014, 171/2014 και 10/2016 αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εισηγητές : Η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ζωή Κοσμίδου και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κων/νος Καλούδης.

2.2. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 154/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για καθορισμό θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών Τ.Ε.Ι. στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Εισηγητής: Ο Γενικός Δ/ντης της Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας κ. Αριστοτέλης Γκαράνης.

3.1. 3. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Έγκριση περί οριστικής ή μη, ματαίωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού: «Προμήθεια Εξοπλισμού Προεπεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και Κομποστοποίησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» MIS 379438(Υποέργο 2). Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ κ. Αναστάσιος Παράσχου . 3.2. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΕΧΙΝΟΥ», σε σχετική πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος«ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 2014 – 2020»,συνολικού προϋπολογισμού 2.800.000,00 €. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης .

3.3. Έγκριση Κατασκευής Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο του καθέτου άξονα Νο78 (Β.Ι.Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ) με τον δρόμο εισόδου του οικισμού της Αμφιτρίτης Ν. Έβρου. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Εβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς.

4.1. 4.ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Π.Σ. Oρισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων» αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Αλεξ/πόλης . Εισηγητής : Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ κ. Κων/νος Αντωνιάδης.

5.1. 5.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης για την : «Τεχνική στήριξη για τη διερεύνηση της ζήτησης αγροτικών προϊόντων της Π.Α.Μ.Θ. και την ανάπτυξη στρατηγικών προώθησης προϊόντων ποιότητας» Εισηγητής: Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής Καβάλας κ. Λεωνίδας Καστανάς. 5.2. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 175/2016 απόφασης του Περιφερειακού συμβουλίου ως προς το άρθρο 6 που αφορά την κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης με την συμπλήρωση δύο υπηρεσιακών μελών ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού για την υλοποίηση του έργου: «Συμπληρωματικές εργασίες για την ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου Μητρόπολης Δράμας» Εισηγητής : Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης. 5.3. Ανάκληση της αριθμ. 165/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά την έγκριση παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σαμοθράκης και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για την υλοποίηση των μελετών του έργου: “Κατασκευή αντλιοστασίου και αγωγού προσαγωγής δικτύου ακαθάρτων και ολοκλήρωση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Καμαριώτισσας. Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ