Με το θέμα της έκθεσης ιδεών στις Πανελλήνιες 2019 θα ασχοληθώ σήμερα.
Άλλωστε μια καλή έκθεση μοιάζει με μια καλή τούρτα ή καλλίγραμμες τουλούμπες ή μαστιχωτό σάμαλι με παγωτό. Πολύ μικρή η απόσταση. Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη. Ανοξείδωτο καζάνι…
΄΄ Για να διατηρούν τις βασικές τους αρχές, οι σύγχρονες δημοκρατίες βασίζονται στη δράση των ενεργών πολιτών ΄΄ ήταν το θέμα.
Στη ζωή κάποια πράγματα είναι με τη σειρά.
Πριν βαθμολογήσουν τα σαρμαδάκια που θα κάνω ο Ηλίας Μαυρολιός με τους άλλους συνεργάτες του εξεταστές στη Γιορτή Σαρδέλας 2019 στους Τοξότες το Σάββατο 15/6/2019 και με παραπέμψουν για επανεξέταση του χρόνου τέτοιο καιρό, σήμερα εξετάζω εγώ.
Επιτροπές Διαλεύκανσης, Διαύγεια, Ασπροπάρηδες (Γύπες), Ασπριτζήδες, Άσπρα Περιστέρια, Ασβεστάδες, Λευκοαναλυτές, Λευκορώσοι να κοιτάζουν απο την άλλη μεριά.
Ακόμα αν βρούνε κάποιο τρόπο και να μην ακούνε τόσο το καλύτερο.
Πάμε στο θέμα.
Προφανώς αυτοί που το όρισαν ήξεραν για τα ποσοστά αποχής απο τις κάλπες στις πρόσφατες εκλογές και όχι μόνο. Έξω απο το χορό όλοι χορεύουν, τραγουδώντας μάλιστα.
Έτσι αντί να τιμωρήσουν τις κάλπες έκριναν να τιμωρήσουν τους εξεταζόμενους.
΄΄ Και τα λέω σε σένα, σε σένα π΄ αγαπώ, και τα λέω σε σένα, να τ΄ ακούω εγώ, να τ΄ ακούω αγάπη μου εγώ…΄΄ πετιέται απο το παρακείμενο ραδιόφωνο ο Στράτος Διονυσίου.
Προαγωγικό βαθμό έβαλα σε όλους.
Αν έγραψαν συν ή πλην κάτι, απ το Θεό να το βρουν, όχι απο μένα.
Ξεχώρισα πάραυτα τρία γραπτά. Θα μου επιτρέψουν σήμερα το πρωτόκολλο, το ΕΣΡ, οι υπέρμαχοι της διαλεύκανσης να κάνω την υπέρβαση να ανακοινώσω τα ονόματα.
΄΄ Ο πιο καλός, ο μαθητής, ήμουν εγώ στην τάξη ώ! ω! ω! ω! κι οι δάσκαλοι με είχανε μη βρέξει και μη στάξει..΄΄ πετιέται απο το παρακείμενο ραδιόφωνο αυτή τη φορά ο Γιώργος Ζαμπέτας. Η Βίκυ Μοσχολιού έκανε πως δεν ήξερε. Τάχα μου! Τάχα μου!
Το ενα γραπτό ήταν του Γιάννη Παπαχρόνη. Βαθμός 18. Έγραφε οι ενεργοί πολίτες να σηκωθούνε απο τον καναπέ να πάνε να ψηφίσουν στην εισαγωγή. Στο κυρίως θέμα λίγο μου τα μπέρδεψε. Αν έγραφε οι καναπέδες να γίνουν πολυθρόνες πολυτελείας όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια που είχαμε αποχή 65%, μπορούσα να του δώσω κάτι παραπάνω. Οκτώ έδρες ας πούμε, όσες και ο Σάββας Μελισσόπουλος ή βαθμό 19. Διαλέγει και παίρνει. Βέβαια και με 8 έδρες εγώ πάλι στην απ έξω μένω αφού ήρθα 9ος στη σειρά των μελών του Συνδιασμού.
Τουλάχιστον φόρεσα τη φανέλα με το 9 όπως ο Αντώνης Αντωνιάδης. Τώρα μένει να κάνω μεταδημότευση στο Πετροχώρι. Συγχωριανός με το Μηνά Μουμτζίδη, παλιά δόξα του ποδοσφαίρου της ΞΑΝΘΗΣ. Θάχω να λέω και να γράφω απο δω και πέρα.
Το δεύτερο γραπτό ήταν του Ορφέα Περίδη, ο οποίος αντέγραφε απο το Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Μέσα στη λέξη σικέ ήταν προδιαγεγραμμένες όλες οι τύχες του ενεργού πολίτη. Σικέ όλα σικέ και μιλημένα, όλα ψεύτικα και στημένα έγραψε ο Ορφέας. Βαθμός 20 και ας αντέγραφε.
Πάμε στο Βασίλη.
Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει, γίνεται χαμός σε κάθε γκολ.
Μα το ντέρμπι είναι στημένο κι απο πριν ξεπουλημένο κι εσύ πνίγεσαι με δίχρωμα κασκόλ.
Ελλάς, Ελλάς, τι θα γίνει φίλε μου με μας; Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς.
Βαθμός 40. Είκοσι για τον ερμηνευτή Βασίλη και 20 για το στιχουργό Σταμάτη Μεσημέρη.
Το θετικό που απεκόμισα σαν εξεταστής είναι πως όλοι και όλες ήταν μέσα στο θέμα.
Και ο Διονύσης Τσακνής που έγραψε γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον.
Και η Φωτεινή Βελεσιώτου με το Σταύρο Σιώλα και τα διόδια.
Και η Τασία Χριστοφιλοπούλου με την περισσή φροντίδα για την κόρη της.
Εδώ που τα λέμε ποιός ή ποιά υπάλληλος Κοινοβουλίου απο τις πλέον προηγμένες χώρες του πλανήτη μας δεν θα ήθελε τις απολαβές των ενεργών υπαλλήλλων – πολιτών του Ελληνικού σε καιρό μνημονίων.
Στέλιος  Αρσενίου