Γεωργακάκης Ιάκωβος: «Η Πατριωτική Αυγή για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κατεβαίνει στις εκλογές της 26ης Μαΐου, με σκοπό να διεκδικήσει την Περιφέρεια. Δεν ήρθαμε να γίνουμε ο παρίας της Περιφέρειας ούτε ο φτωχός συγγενής. Διεκδικούμε την ψήφο του Ξανθιώτικου λαού για να καταλήξει η Περιφέρεια σε χέρια Ελληνικά».

 

Φιλοξενούμε σήμερα τον Γεωργακάκη Ιάκωβο, Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Π.Ε. Ξάνθης με την παράταξη «Πατριωτική Αυγή» σε μία συζήτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του.

 

Ποιος είσθε;

 

Ονομάζομαι Γεωργακάκης Ιάκωβος είμαι γέννημα θρέμμα Ξανθιώτης. Σπουδές στα ΤΕΙ Σερρών στο τμήμα της Λογιστικής. Εργάστηκα για λίγο καιρό στο αντικείμενο μου αλλά είχα την τύχη ο πατέρας μου να είναι μελισσοκόμος και για βιοποριστικούς λόγους, μέσα στην κρίση, ακολούθησα το επάγγελμα του μελισσοκόμου.

 

Τι σε ώθησε να συμμετάσχεις σε αυτές τις εκλογές;

 

Με την πολιτική ασχολούμαι από την ημέρα που εντάχθηκα στις τάξεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή διότι σε όλη την πορεία της ζωής μου, δεν με άγγιζε το θέμα αν κάποιος είναι δεξιός ή αριστερός αλλά να είναι Έλληνας. Αν κάποιοι μας αποκαλούν «Ελληναράδες» λέμε ότι εμείς αγαπάμε την Πατρίδα μας με πράξεις και όχι θα … Έχουμε σκοπό και όραμα να υπηρετήσουμε την Ελλάδα και τον Έλληνα πολίτη. Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε πολιτική καριέρα ούτε να κονομήσουμε από την πολιτική. Φιλοδοξία μας είναι να υπηρετήσουμε τον Έλληνα πολίτη, το κοινό και Εθνικό συμφέρον.

 

Δύο λόγια για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη

 

Ο Ελευθέριος Νικολαΐδης Είναι από την Δράμα πόντιος Μακεδόνας, πατέρας δύο παιδιών, προέρχεται από την οικογένεια του στρατού ως ιπτάμενος, είναι 68 χρονών και εξ όσων γνωρίζω ακόμη είναι μάχιμος πιλότος.

 

Προτεραιότητες μετά την εκλογή σας στα Περιφερειακά έδρανα

 

Αν οι συμπολίτες μας με επιλέξουν να σταθώ στα Περιφερειακά έδρανα η βαρύτητα μου θα πέσει στην επίλυση των προβλημάτων της Ξάνθης. Είναι πολλά τα προβλήματα σε σχέση πάντοτε με τις λύσεις που δίνονται από την Περιφέρεια.

Αν ξεκινήσουμε από την πολιτική ατζέντα, κύριο μέλημά μας θα είναι το Προξενείο στην Κομοτηνή και την αντεθνική του δράση. Αν με ρωτήσετε αν μπορώ να δώσω λύση; Θα σας πω όχι. Όμως με τον θεσμικό μας ρόλο θα πιέσουμε σε κάθε κατεύθυνση για να κλείσει. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με κανέναν μουσουλμάνο συντοπίτη μας πλην όμως, έχουμε πρόβλημα με αυτούς οι οποίοι εκπροσωπούν τα συμφέροντα της Τουρκίας και όχι τα συμφέροντα της Ελλάδος και μολύνουν τις ψυχές και τα μυαλά των συντοπιτών μας μουσουλμάνων.

Πηρό μηνός είχαμε κάνει μία περιοδεία με τον συναγωνιστή Γιάννη Λαγό τον κ. Νικολαΐδη και άλλων ευρωβουλευτών. Επισκευτήκαμε την Σμύνθη, την Γλαύκη και άλλους οικισμούς και είδαμε ότι ο κόσμος μας πλησίασε μόνος του και το επιστέγασμα των επαφών μας ήταν να επιστραφούν τα κλεμμένα από τους πολιτικούς. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι αντικρίζουν μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που εσκεμμένα κάποιοι παρουσιάζουν. Το τι έγινε στο παρελθών;  Εκκρεμεί μία δίκη και περιμένουμε το αποτέλεσμα της.

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στα θέματα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης. Μείζον πρόβλημα το παραεμπόριο. Έγιναν κάποιες προσπάθειες πάταξης του παραεμπορίου με τα ΚΕΛΑΥΕ αλλά δεν απέδωσαν τους αναμενόμενους καρπούς και τέλος το μεγάλο στοίχημα της οικονομικής ανάπτυξης που θα προέλθει από την πίεση της εκάστοτε Περιφερειακής διοίκησης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Κακά τα ψέματα, οι μικρομεσαίοι στην Ελλάδα, βιώνουν τον Γολγοθά τους.

 

Είσθε γνώστης του αγροτοκτηνοτροφίκου τομέα, πώς προτίθεσθε να βοηθήσετε τους αγροκτηνοτρόφους της Ξάνθης;  

 

Όλα όσα αναφέρετε είναι θέμα πολιτικής βούλησης και αυτό δεν είναι γενικό και αόριστο. Είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και αναφέρω ως παράδειγμα να τελειώσουν οι αναδασμοί, να ξεκαθαριστούν τα βοσκοτόπια, να βρεθεί λύσει στην υφαλμύρωση του υπόγειου υδροφορέα.

Έχουμε παρακολουθήσει άπειρα Περιφερειακά Συμβούλια, έχουν κατατεθεί ερωτήσεις από την παράταξη μας αναφορικά με τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο κάθε άλλο παρά πολιτική βούληση δείχνει.

Για πολλά θέματα που αφορούν τον νομό μας, ειδικότερα στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχουμε άμεση στηρίξει από τον βουλευτή και υποψήφιο Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και όπως αντιλαμβάνεσθε αν εκλεγεί, τα θέματα της Θράκης και ειδικότερα της Ξάνθης, θα περνούν από την Ευρωβουλή.

 

Εθνικά Θέματα  

 

Ο κάθε άνθρωπος ο κάθε πολίτης, χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του. Είναι μεγάλο πολιτικό ατόπημα, την στιγμή που υπάρχει σοβαρό Εθνικό πρόβλημα στην Θράκη με τους ψευτομουφτήδες κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες να ολισθαίνουν. Η γραμμή της Χ.Α. είναι οι μουφτήδες εκπρόσωποι των Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων το θρήσκευμα,  να διορίζονται από το Ελληνικό Κράτος γιατί κάτι αντίστοιχο γίνεται ακόμη και στην Τουρκία, ενώ  εδώ στην Θράκη οι δικοί μας υποψήφιοι πηγαίνουν και βγαίνουν φωτογραφία με τους ψευτομουφτήδες. Εφ όσον τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα των Ελλήνων Πολιτών, Μουσουλμάνων το θρήσκευμα, γιατί δεν πάνε στον νόμιμο μουφτή; Γιατί δεν στηρίζουν τον νόμιμο θεσμό; Αλήθεια εγώ ως πολίτης και όχι σαν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, πώς θα εκλάβω το φωτογραφικό ενσταντανέ  με τον ψευτομουφτή; Γιατί ο κάθε υποψήφιος Περιφερειάρχης και δήμαρχος φωτογραφίζεται μαζί τους; Δεν ήξερε; Αν δεν ήξερε τότε έχει λάθος συμβουλάτορες. Εκτίθενται.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι η Πατριωτική Αυγή για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κατεβαίνει στις εκλογές της 26ης Μαΐου, με σκοπό να διεκδικήσει την Περιφέρεια. Δεν ήρθαμε να γίνουμε ο παρίας της Περιφέρειας ούτε ο φτωχός συγγενής. Διεκδικούμε την ψήφο του Ξανθιώτικου λαού για να καταλήξει η Περιφέρεια σε χέρια Ελληνικά.