Και ξαφνικά …  αγάπησαν την Ανατολική (Βόρειο) Μακεδονία και Θράκη

 

ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

 

Του Αλέξανδου Παυλικιάνου

 

Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τρείς αρχηγούς παρατάξεων. Πριν από λίγο καιρό φιλοξένησε πρωτοκλασάτα στελέχη από το νέο ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και άλλοι πολλοί «σωτήρες» έκαναν περαντζάδα από τα άγια χώματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Προφανώς τους έπιασε λόγω Άνοιξης ο … έρωτας για τούτη την εσχατιά της Ελλάδος.

Τσίπρας, Μητσοτάκης και Καμμένος θα παρελάσουν από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το γιατί θα το πράξουν είναι εύλογο.

Το αν πρέπει να το πράξουν ; ε υπάρχει και φιλότιμο. Μόνο μη ρωτήσετε αν αυτό το φιλότιμο που υπάρχει και είναι στην ζυγαριά προς τα πού γέρνει. Των πολιτικών ή των πολιτών;

Τώρα βέβαια θα μου πει κάποιος, τι ποιο φυσιολογικό αφού η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ειδικά η Θράκη που βρίσκεται στην Ελληνική Επικράτεια (;;;) γιατί να μην δεχτεί την επίσκεψη των εν δυνάμει Πρωθυπουργών;

Γιατί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να μην τους περιβάλλει με την αγάπη που τους αξίζει;

Δεν έχει λόγους η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη … Ειδικά η Θράκη;

Ας θυμηθούμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι Ανατολικο (βορειο)μακεδονοθράκες θα πρέπει να «τιμήσουν» τους εκλεκτούς των εκλεκτών.

  1. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι οι φτωχότερη Περιφέρεια της Ευρώπης και σίγουρα για αυτό δεν φταίει η γιαγιά των 90φεύγα και κάτι χρονών, που έπλεκε τερλίκια και τα πουλούσε για να ζήσει, χωρίς να κάνει έναρξη επιτηδεύματος.
  2. Τα όμορα κράτη Βουλγαρία, Τουρκία,  έχουν μία φορολογία που επιτρέπουν στους Ανατολικο(βορειο)μακεδονοθρακιώτες να πηγαίνουν στην μεν Βουλγαρία της επιχειρήσεις τους και στην δε Τουρκία ως επισκέπτες της Αδριανούπολης και της Πόλης τα ωραία λεφτουδάκια τους που ο Ερντογάν θα τα κάνει σφαίρες για να μας σκοτώσει, στέλνοντας στα τάρταρα τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Ούτε το αυτί του κ. Τσίπρα ιδρώνει, ούτε του κ. Μητσοτάκι μα ούτε και του κ. Καμμένου που μέσω του μεγάλου Θρακάρχη Τέρενς Κουίκ, ο οποίος  μαζί με την Μακεδονία που συναίνεσε στο ξεπούλημα της έναντι υπουργικού Θώκου, έκανε την Θράκη πεδίο αναδείξεις των «πατριωτικών» του αισθημάτων παίρνοντας έτσι το διαβατήριο για την εξουσία.
  3. Το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή μαζί με τους δορυφόρους που διαθέτει στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, έχει μετατρέψει αυτά τα ιερά χώματα σε πεδίο ασκήσεων της Εξωτερικής πολιτικής της  Άγκυρας, με σκοπό να την κάνει πεδίο βολής της Εθνικής συνείδησης, επιτρέποντας στον κάθε Έλληνα μειονοτικό και μη δήμαρχο, βουλευτή και ψευτομουφτή να δηλώνει Τούρκος κατά παράβαση διεθνών συνθηκών. Το αυτί κανενός εκ των υψηλών επισκεπτών, «εν τις πράγμασι» όπως λένε οι δικηγόροι, δεν ιδρώνει.
  4. Άλλος ένας λόγος που θα πρέπει οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να τιμήσουν με την παρουσία τους τους τρείς υψηλούς επισκέπτες, δεν τους κάλεσε κανείς, μόνοι τους έρχονται για να βάλουν το «κοπάδι» μέσα στο μαντρί ελέω εκλογών,  είναι ότι και οι τρείς και ο καθένας με τον τρόπο του, προσπαθούν, κόντρα στο φιλειρηνικό πνεύμα συνύπαρξης της μειονότητας και της πλειονότητας,  να επιβάλλουν την Τουρκική γλώσσα κατά παραγγελία του κ. Ερντογάν, των Αμερικάνων και των Γερμανών σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι δεν είναι Τουρκογενής.
  5. Ακόμη, εξ αιτίας αυτών των κυρίων, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη κλαίει για τους νέους ανθρώπους, επιστήμονες και μη, για το «φευγιό» τους στα ξένα, όπου νέοι άνθρωποι, παραγωγικοί, αφήνουν πίσω μανάδες και οικογένειες,  σε μία προσπάθεια να  βρουν ένα καλλίτερο μέλλον. Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Κανένας δεν κάνει κάτι για να φέρει τους νέους ανθρώπους, επιστήμονες και μη, πίσω στην πατρώα γη. Βρίσκουν όμως λεφτά για να κάνουν επιδοματική πολιτική κρατώντας τους Ανατολικο(βορειο)μακεδονοθράκες όμηρους με σημαία την πείνα και τον φόβο τους για Εθνικό Εξ Ανατολάς κίνδυνο. Σκοπός;  Να μην μιλάνε, γκρινιάζουν και επαναστατούν ή κοντόφθαλμα, να τους ξαναψηφίζουν. Αυτωνών όμως (των επισκεπτών) δεν ιδρώνει το αυτί τους.
  6. Τέλος, αντί οι υψηλοί μας επισκέπτες, να μην κοιμούνται τα βράδια από το βαρύ φορτίο της ενδείας των πολιτών της Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης, κάνουν «περαντζάδα» για να βάλλουν τα πρόβατα στο μαντρί.
  7. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.
  8. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Ακριβώς το ίδιο ισχύει για το παλιό και νέο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που λίγο πολύ οι πράξεις  τους είναι «τάλε κουάλε» με τους τρείς εκλεκτούς επισκέπτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  9. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Για έρχονται μαζωμένοι όλοι οι «σωτήρες» στην Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία; Αυτό σημαίνει κάτι.
  10. Ναι ίσως αυτό σημαίνει  ότι οι Ανατολικομακεδονοθράκες είναι «ανεξέλεγκτοι» ή πολύ «ελεγμένοι» ή ίσως, ακόμα χειρότερα,  να ισχύει το τρίτο. Είναι ζαμανφουτίστες, παρτάκιδες και αδιάφοροι για τον ίδιο τους τον τόπο.