Πρέπει να στηριχθεί η νέα διοίκηση του δήμου Ξάνθης

Σαφέστατα και είναι περίοδος περισυλλογής για τον νέο δημάρχου Ξάνθης Στράτο Κοντό, ο οποίος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πολιτικού κόσμου και των δημοτών της Ξάνθης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, ο πολιτικός κόσμος της Ξάνθης και οι πολίτες, είναι στο πλευρό του, και αυτό είναι ίσως η ευχή και η κατάρα του νέου δημάρχου Σ. Κοντού.

Γεμάτος από το φιλότιμο, «μπόλιασμα» των γονιών του και της δικής του οικογένειας, θέλει και πρέπει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των Ξανθιωτών.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση – πλην Τσέπελη και της παράταξης του- την οποία και δεν έχουμε καταγράψει, – του Ξανθιώτικου λαού, ψηφοφόρων του και μη, όλοι, περιμένουν από τον νέο δήμαρχο, Στράτο Κοντό, να μην αρχίσει τα θαύματα, από την μια μέρα στην άλλη, αλλά, να υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων, όσο μικρά ή μεγάλα είναι αυτά.

Άρα, πλέον η παρουσία του στην παρούσα φάση, δεν έχει να κάνει με την επιλογή των προσώπων που θα επανδρώσουν τους τομείς διοίκησης του δήμου της Ξάνθης αλλά, της κύριας ευθύνης που έχει επωμισθεί ο ίδιος από την ψήφο των Ξανθιωτών.

Και λέμε για την ευθύνη που του «φόρτωσε» με την ψήφο του ο Ξανθιώτικος λαός, βλέποντας στο πρόσωπό του, όχι το «παιδί θαύμα» αλλά, την διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων και την λογική που πρέπει να περιβάλλει το παρουσιαστικό ενός ηγήτορα.

Με λίγα λόγια, οι Ξανθιώτες δεν περιμένουν το θαύμα να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη, αφού όλοι, αντιπολίτευση και λαός, δεσμεύονται δημόσια να του δώσουν την απαιτούμενη πίστωση χρόνου για να δώσει στην πόλη την σοβαρότητα που της λείπει, μετά από μία αδράνεια πολλών χρόνων. Όχι μόνον αδράνεια και απραξία αλλά ένα θολό τοπίο γύρω από τις πράξεις και τα λόγια των προηγούμενων διοικήσεων.

Ο λαός της Ξάνθης, όπως προαναφέραμε, δεν περιμένει από τον Στράτο Κοντό να κάνει θαύματα αλλά, να του δώσει την αίσθηση ότι η πόλη του δεν αργοσβήνει μέσα στο ψέμα, τα «φρού φρού και αρώματα» καθώς και την στήριξη λίγων και εκλεκτών. Άλλωστε, οι Ξανθιώτες, τα τελευταία χρόνια, ψάχνουν να βρουν την αξιοπρέπεια τους που είναι χαμένη σε πασαλειμμένες με ασβέστη διαβάσεις πεζών, σε γεμάτους από απορρίμματα κάδους, στην αέναη κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο, αναζητώντας μία θέση πάρκινγκ, και την μάνα που σπρώχνει το καροτσάκι με το παιδί της, αδυνατώντας να ανέβει ή να κατέβει από το πεζοδρόμιο, γιατί είναι γεμάτο αυτοκίνητα και αδέσποτα σκυλιά.

Σαφέστατα και κανένας δεν γνωρίζει με την παραλαβή του δήμου της Ξάνθης από τον Στράτο Κοντό, τι θα συναντήσει μπροστά του, αφού πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα τιμολόγια από ιδιώτες και «φίλους» της απερχόμενης δημοτικής αρχής, πηγαίνουν και έρχονται, σε μία προσπάθεια του νυν δημάρχου και των στενών συνεργατών του να «κλείσουν» υποχρεώσεις και ταξίματα που «άνοιξαν» κατά την προεκλογική περίοδο.

Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει ο νέος δήμαρχος αν δηλαδή επικαλεστεί την βοήθεια ορκωτών λογιστών ή όχι, όμως, έχουμε αυτή την αίσθηση με όσα ακούμε να λέγονται
Είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής, ο νέος δήμαρχος, αντιμετωπίζει την κατάσταση με νηφαλιότητα, σκέψη και σχεδιασμό, σε μία προσπάθεια να καλύψει όλα τα ενδεχόμενα με την ανάληψη της διοίκησης, και σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι ακόμη ένας λόγος που είναι άξιος εκτίμησης και σεβασμού. Διότι τον σεβασμό δεν τον αγοράζεις, τον κερδίζεις, και ήδη με την συμπεριφορά του και μόνον, ο νέος δήμαρχος, κέρδισε τον σεβασμό των συνδημοτών του.

Ναι είναι ένα φορτίο δύσκολο η εκτίμηση των δημοτών στο πρόσωπο του νέου δημάρχου, όμως, είναι βέβαιο, ότι δεν χρειάζονται θαύματα από την πρώτη ημέρα. Χρειάζεται νηφαλιότητα, μικρά και προσεχτικά βήματα, για να βρει η Ξάνθη τον βηματισμό της, για να βρει η Ξάνθη την χαμένη της αξιοπρέπεια .
Θέλει υπομονή, επιμονή, εντιμότητα και κοινή προσπάθεια από όλους, είτε είναι στην διοίκηση, είτε όχι.
Θέλει προσπάθεια από όλους και σεβασμό πρώτα στον εαυτό μας, και μετά στους άλλους.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ