Η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις μία το μεσημέρι της  στο πρώην κέντρο διασκέδασης Κοσμάς όπου τον τελευταίο χρόνο στέγαζε επιχείρηση τροφοδοσίας καταστημάτων.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, εκείνη την ώρα εργαζόταν υπάλληλοι στην επιχείρηση και πιθανολογεί ότι κάποιο βραχυκύκλωμα στο ρεύμα και σε συνδυασμό με τις εύφλεκτες ύλες που είχε ο χώρος 500 περίπου τετραγωνικών μέτρων έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Από τους εργαζόμενους δεν κινδύνευσε κανένας και οι ιδιοκτήτες που η κατοικία είναι πάνω από τον αποθηκευτικό χώρο, απομακρύνθηκαν έγκαιρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ξάνθης ενισχύθηκαν με οχήματα και προσωπικό από την γειτονική Καβάλα και Χρυσούπολη.

Αυτήν την στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ (16:04) πυκνοί καπνοί εξακολουθούν και βγαίνουν από τον αποθηκευτικό χώρο.

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 13:34΄ ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για πυρκαγιά στο ισόγειο κατάστημα υπεραγοράς (Σούπερ μάρκετ) «ΠΛΑΝΗΤΗΣ», στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ξάνθης – Λάγους. Η Υπηρεσία μας επενέβη άμεσα με εννέα Πυροσβεστικά οχήματα, από τα οποία τα τέσσερα υδροφόρα και δεκαέξι συνολικά υπαλλήλους και έθεσε υπό έλεγχο την πυρκαγιά, πριν επεκταθεί στην κατοικία που βρίσκεται στον πρώτο όροφο άνωθεν του καταστήματος. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μέρος του καταστήματος, ενώ για τα αίτιά της διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.

 

 

 

Ο  Διοικητής

 

Χρήστος Ι. Γκίγκης

Επιπυραγός