Σε μέγα ατόπημα έπεσε ο Ξανθιώτης  Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Σ. Γιαννακίδης αφού σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM και το δημοσιογράφο Κώστα Παπαδάκη είπε ότι η ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδος περνά μέσα από την συμφωνία των Πρεσπών,  ξεχνώντας επίτηδες, ότι οι επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της γειτονικής χώρας η οποία σφετερίζεται την εμπιστοσύνη του κ. Τσίπρα και μιλά για αλυτρωτισμό. Μάλιστα ο κ. Γιαννακίδης δεν παρέλειψε να πει ότι η ΝΔ στο εν λόγω ζήτημα μετατρέπετε σε Χ.Α. και όπως είναι φυσικό, στην θολή του απάντηση για το Μακεδονικό, κάνει αναφορά στα μνημόνια, συνδυάζοντας ανόμοια θέματα.

Προφανώς ο κ. Υπουργός και η Κυβέρνηση του, δεν αντιλαμβάνονται πώς άλλο θέμα είναι τα Εθνικά θέματα και άλλο τα μνημόνια και η εξοντωτική φορολογία στους μικρομεσαίους που επιβάλλει και αυτός σαν μέλος μιας κυβέρνησης που δεν γνωρίζει η αριστερά της τι ποιεί η δεξιά της. Ποιο συγκεκριμένα ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών,  ανέφερε ότι γενικότερα, η επίλυση ζητημάτων με τους βόρειους γείτονες και οι οικονομικέ συνέργειες πρέπει να αποτελέσουν το επόμενο βήμα. «Αν δεν έχουμε συνεργασίες με τις γειτονικές χώρες και περιοριζόμαστε σε στείρους ανταγωνισμούς και εθνικισμούς καταλαβαίνουμε ότι δεν επιτρέπεται η πρόοδος και η ανάπτυξη  της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας»  είπε και εκτίμησε ότι η συμφωνία έχει οδηγήσει τη ΝΔ σε πιο ακραίες θέσεις.  «Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να ξαναέρθουν  στην εξουσία αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή και τα μνημόνια» ανέφερε, σχολιάζοντας ότι , μετά την έξοδο από τα μνημόνια, οι πιέσεις της αντιπολίτευσης εστιάζουν στη Συμφωνία των Πρεσπών για να προκαλέσουν ρωγμή στη συνοχή της κυβέρνησης.

«Όταν έρθει ο καιρός όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν και θα κριθούν αν στηρίζουν επιλογές που αφορούν στα εθνικά συμφέροντα  ή κατά πόσο εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες δίνοντας κάλυψη στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» κατέληξε.