Η πτώση της οροφής ενός κτιρίου που είναι η ταυτότητα της πόλης στο πέρασμα των χρόνων και  μέσα στο κέντρο της δείχνει, απλά ότι οι Ξανθιώτες επιλέγουν ως μπροστάρηδες ανθρώπους ανίκανους να αγαπήσουν την ίδια την πόλη, την ιστορία της και φυσικά τους ανθρώπους.

Η πτώση της οροφής της καπναποθήκης γνωστής σαν “Π” είναι ακόμη ένα σημείο αναφοράς της κακής επιλογής των προσώπων που με την ψήφο τους οι Ξανθιώτες φέρνουν στο προσκήνιο. Ανθρώπους που δεν αγαπούν την πόλη, δεν σέβονται την ιστορία τους και στο τέλος δεν σέβονται τους ίδιους τους ανθρώπους που με την ψήφο τους τους κατατάσσουν στους εκλεκτούς και πρώτους των πρώτων.

Αυτή την στιγμή τρέχουν δεκάδες  ευρωπαϊκά πρόγραμμα που θα μπορούσε ο Δήμαρχος να εντάξει τα συγκεκριμένα κτίρια.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή επικαλούμενη το θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς, βολεύετε, επαναπαύεται και αφήνει τον χρόνο να κυλά ανεκμετάλλευτος, θαρρείς και η ίδια δεν έχει τις υπηρεσίες και τους νομικούς για να ξεκαθαρίσουν όλα τα ακίνητα που υπάρχουν στην Ξάνθη.

Το δε πανεπιστήμιο που για πρώτη φορά ενεπλάκη στο θέμα των καπναποθηκών ζητώντας αόριστα την παραχώρηση από τον δήμο της Ξάνθης, δείχνει και αυτό ότι δείχνει η δημοτική αρχή με την συμπεριφορά της. Δηλαδή αδιαφορία, δηλαδή προτάσεις οι οποίες πέφτουν στο τραπέζι της συζήτηση για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ξανθιωτών χωρίς καμία πινελιά επιστημοσύνης, χωρίς κανένα τεχνοκρατικό στοιχείο από ανθρώπους οι οποίοι μεταλαμπαδεύουν την “τεχνοκρατία” σε φοιτητές που στο μέλλον θα αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία των ιδιωτών και του κράτους.

Στο πόδι, στο γόνατο όπως ακριβώς και η δημοτική αρχή.

Τέλος, υπάρχει η περιφέρεια η οποία διαθέτει και τα κονδύλια αλλά και την τεχνική επάρκεια για να στηρίξει τα περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων της Περιφέρειας και ποιο συγκεκριμένα τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών της Ξάνθης με μπροστάρη την Αντιπεριφέρεια. Δυστυχώς όμως ,οι πολιτικές ίντριγκες και τα “μαλώματα” σε ξένο αχυρώνα, δεν δίνουν τον απαραίτητο χρόνο στους διοικούντες της περιφέρειας να εργασθούν για το κοινό καλό.

Η πρόταση του Παναγιώτη Δαβιτίδη αναρτημένη σε σελίδα της κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορούσε ίσως να δώσει τροφή για σκέψη πρωτίστως στην δημοτική αρχή και δευτερευόντως στους άλλους κρατικούς και επιστημονικούς φορείς. Μία πρόταση κατά την εκτίμηση μας τόσο λιτή και τόσο πλούσια. Εκείνο που χρειάζεται είναι να θέλει κανένας το καλό της πόλης. Ποιο συγκεκριμένα γράφει: “Υπάρχουν αυτή τη στιγμή ευρωπαϊκά προγράμματα  που θα μπορούσε ο εκάστοτε Δήμαρχος να εντάξει τα συγκεκριμένα κτίρια, από συνεργασία με το ΔΠΘ μέχρι και πρόταση ανάδειξης της παλιάς βιομηχανικής ζώνης που ήταν και το κέντρο της εμπορικής ζωής της πόλης μας, “παλιά πόλη – δημοτική αγορά – καπναποθήκες”.
Το μόνο που χρειάζεται είναι έμπνευση και βούληση.
Κρίμα για αυτή την καταστροφή, ευελπιστώ τουλάχιστον να γίνει άμεση αποκατάσταση μέχρι να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν αυτά τα κτίρια και αυτή η πανέμορφη περιοχή από την επόμενη δημοτική αρχή”.