Σίγουρα όταν μία φωτογραφία μιλάει, λέει περισσότερα από 1000 λέξεις. Όταν αυτή η φωτογραφία όμως δημοσιεύεται πάνω από τέσσερις φορές μέσα σε ένα χρόνο και η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου δεν κάνει τον κόπο να ρίξει μια ματιά, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Αυτό σίγουρα δεν έχει να κάνει μόνο με την δημόσια υγεία αλλά με την συμπεριφορά των δημοτικών αρχόντων διαχρονικά. Έχει να κάνει με το ενδιαφέρον τους για την καθημερινότητα του δημότη  που όλοι ευαγγελίζονται. Σίγουρα οι ντόπιοι πολιτικοί αυτού του τόπου δεν διαβάζουν όλο το διαδίκτυο και τα γραφόμενα τους και κανένας δεν έχει την απαίτηση να κάνουν κάτι διαφορετικό αλλά όταν υπάρχει η βεβαιότητα ότι κάποιος κοντινός τους άνθρωπος τους έχει μεταφέρει το γεγονός και  γράφει κάτι που δεν είναι συμβατό με την άσκηση της υπεύθυνης πολιτικής, τότε από περιέργεια και μόνο, έπρεπε να το δει και να το διερευνήσει. 

Παρακαλείτε ο νέος Αντιδήμαρχος καθαριότητας  να ρίξει μια ματιά και αν μεν είναι δημόσιος – κοινόχρηστος χώρος να τον καθαρίσει και αν είναι ιδιωτικός είτε να  να το καθαρίσει και να στείλει στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου τον λογαριασμό όπως προβλέπει ο νόμος.

Βέβαια θα πρέπει κάποιος να θέλει  να ασκήσει την πολιτική που προβλέπετε από τον νόμο. Αυτό ίσως δυσαρεστήσει τον ιδιοκτήτη και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας πιθανών να χάσει τον δικό του ψήφο και ίσως κάποιου συγγενικού του προσώπου αλλά θα κερδίσει την εκτίμηση των υπολοίπων δημοτών και ίσως την επιβράβευση του στις επερχόμενες εκλογές.

Το να μην κάνει όμως τίποτε από όλα τα παραπάνω ακόμη και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του βρωμερού οικοπέδου θα τον…. χαρακτηρίσει αδιάφορο ίσως και ανίκανο να επιβάλλει τον νόμο, την τάξη και την ηθική πλευρά της χρηστής διοίκησης.

Και αν μπερδεύτηκαν με όλα τα παραπάνω οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τοπικοί πολιτικοί ταγοί του τόπου τότε … αει….