ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΝΟΤΙΟΥΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ

 

Υπεραμύνθηκε του προϋπολογισμού που κατήρτισε ο δήμος Αβδήρων ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης όπου σε αντίθεση με τον επικεφαλής Β. Τσολακίδη, τον χαρακτήρισε ρεαλιστικό.

Όπως σημείωσε ο Γ, Τσιτιρίδης, ο προϋπολογισμός συντάχτηκε σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Μιλώντας για το αντιπλημμυρικό έργο των χωριών Πολίσυτος Συδινή Κουτσό που οι πλημμύρες τα παρελθόντα χρόνια προκάλεσαν ζημίες, ανέφερε ότι με βάση το Τεχνικό Πρόγραμμα, τελείωσε η μελέτη και παραδόθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα η οποία και θα υλοποιήσει το έργο.

Σχετικά με την κατανομή των κονδυλίων στους οικισμούς που ο Β. Τσολακίδης τον κατηγόρησε ότι επιλεκτικά κάποιοι οικισμοί δεν μπήκαν στην ΣΑΤΑ για την δημιουργία έργων, ο Γ. Τσιτιρίδης  ανέφερε ότι κατά την διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, ο κ. Τσολακίδης αποχώρησε και του προτείνουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά, να πάει στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για να ενημερωθεί για το τι ακριβώς προβλέπετε και πώς μοιράστηκε η ΣΑΤΑ.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η ΣΑΤΑ   αγγίζει το ποσόν των 400.000 ευρώ και είναι καταμερισμένη σε όλους τους οικισμούς στα πλαίσια των δημοτικών κοινοτήτων και αυτό γίνεται γιατί δεν μπορεί να γίνει Κατάτμηση και ως εκ τούτου απευθείας αναθέσεις. «Προφανώς ο κ. Τσολακίδης, το γνωρίζει, αλλά κάνει μικροπολιτική».

Αντικρούοντας την καταγγελία ότι παρανόμησε σχετικά με την απόφαση της μείωσης των δημοτικών τελών από 1-1-16, ανέφερε ότι δεν είναι πλέον δικό του θέμα αλλά της ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ είναι υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις που οι συνδημότες μου δεν είδαν τις μειώσεις των δημοτικών τελών στους λογαριασμούς τους. Όμως, αυτό πλέον ξεπεράστηκε και ήδη στους πρώτους λογαριασμούς φαίνεται η μείωση και καλά θα κάνει ο κ. Τσολακίδης να μην παίζει με τις δυσκολίες που περνά η κοινωνία».

Μιλώντας για την απόρριψη της απόφασης αύξησης των τελών ύδρευσης στην παραλία της Σκάλας Αβδήρων, ανέφερε ότι σέβεται τις αποφάσεις της Διευρυμένης Περιφέρειας και το όλο θέμα θα ξανασυζητηθεί τονίζοντας ότι στον δήμο του δεν υπάρχου Βόριοι και Νότιοι αλλά, κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν, τόνισε, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, το λιγοστό νερό, δεν είναι για να ποτίζουν το γκαζόν.

Τέλος, ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης ανέφερε ότι το εν λόγω θέμα θα ξανασυζητηθεί έστω και από μηδενική βάση.