Γιατί να κοπεί η προσευχή στα σχολεία; Ποιούς πειράζει; Γιατί τους πειράζει; Γιατί προκαλούν τους ορθοδόξους; Έχουν πάρει εντολές για αυτό; Από ποιούς και γιατί και με ποιό σκοπό;

Σίγουρα είναι ερωτήματα που ποτέ κανένας από αυτούς που εκπροσωπούν τους Έλληνες δεν θα απαντήσει.

Όχι γιατί δεν έχουν το θάρρος αλλά για να αποδείξουν ότι είναι διαφορετικοί απ όλους όσους κυβέρνησαν τον τόπο.

Είναι απωθημένο. Θεωρούσαν τον εαυτό τους στο περιθώριο μετά τον εμφύλιο, χωρίς ποτέ να βγούνε μπροστά με προτάσεις για το καλό, κρυμμένοι μέσα στην μιζέρια τους.

Ξαφνικά απόκτησαν εξουσία, απόκτησαν δύναμη και εκδικούνται όλους αυτούς που τους «κρατούσαν» στο περιθώριο.

Αυτό πιστεύουν και για να το αποδείξουν θα κάνουν ακόμη χειρότερα πράγμα. Η κατάργηση της πρωινής προσευχής θα είναι το ελάχιστο.

*

Μουσικό σχολείο. Καλά είναι όλα αυτά που ακούγονται για νέο κτήριο, μέσα στην πόλη της Ξάνθης ή  σε οικόπεδο δίπλα από το παλιό. Βάζουν στο κόλπο και μεγάλους καλλιτέχνες για να στηρίξουν τον «αγώνα» των παιδιών του μουσικού σχολείου και πάει λέγοντας. Το ερώτημα είναι απλό και το κόστος απέναντι στο χτίσιμο του σχολείου πολύ μικρό.

Άραγε από πότε έχουν να αγοραστούν καινούρια όργανα;

Έτσι για να αφήσουμε τα μεγάλα λόγια όλοι.

Με τι λεφτά θα χτιστεί το νέο μουσικό σχολείο; Άλλωστε όλοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί το κράτος.

Ποιός δεν θέλει να χτιστή ένα καινούριο σχολείο αλλά αυτό δεν χτίζεται με λόγια του αγέρα και της αυτοπροβολής αλλά με χρήματα και δυστυχώς αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση διαθέτει χρήματα μόνο για χτίσει φυλακές και όχι  σχολεία.

 

*

Έχουμε πει και έχουμε γράψει επανειλημμένα. Για να παταχθεί το παραεμπόριο θέλεις προσωπικό, χρήμα και θέληση να το πετύχεις. Όλα τα άλλα να είχαμε να λέγαμε.

*

Πολύ εύστοχο αυτό που είπε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Ξάνθης: «Καλή η κοινωνική πολιτική αλλά να έχεις και λεφτά για να την κάνεις». Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα γίνεται;

*

Και επιτέλους θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς βλέπει η εφορία την δράση των συλλόγων. Τους βλέπει σαν επιχειρηματίες; Σαν συλλόγους; Σαν τι ακριβώς;

Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι για πρώτη φορά στην Ξάνθη ο πολιτισμός ή όπως θέλει κανείς να πει τις γιορτές παλιάς πόλης, έχουν πάρει πολιτική χροιά ή μάλλον παραπολιτική.

*

Όσο για την συνήθεια που απέκτησε τώρα τελευταία ο δήμος Ξάνθης, δηλαδή και για ψήλου πήδημα να βγάζει δελτίο τύπου…Μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Σώνει και καλά να μάθουμε ότι ο δήμος Ξάνθης δουλεύει.

Αφού κανένας δεν σας είπε τεμπέληδες γιατί πρήζεται τον κοσμάκη με δελτία τύπου;

Άλλωστε η Ξάνθη είναι τόσο μικρή που να… βήξει κανείς στην μία άκρη, ακούγεται στην άλλη.

*

Τώρα μεταξύ μας, μάλλον ο Καμμένος την ψώνισε λίγο με το στρατιγιλίκι και δεν ξέρει ποια στολή εκστρατείας να φορέσει για να δείξει ότι είναι κοντά στους στρατιωτικούς και έχει τα προβλήματα τους μέσα στο πετσί του.

Μόνο που ξεχνάει ότι με τις περικοπές στους στρατιωτικούς που συμφώνησε με τον συνέταιρο του τον Τσίπρα αυτοί πεινάνε.

Άρα όσες στολές και να φορέσει το δικό τους το στομάχι δεν χορταίνει.