Στην «απέξω» οι Ξανθιώτες

 

Πώς τα κατάφερε ο Δήμος Ξάνθης να μείνει και πάλι στην απέξω;

Πολλές φορές, δεν αρκεί ο δήμαρχος μιας πόλης να δουλεύει πολλές ώρες, να ξενυχτάει στο γραφείο του, να είναι πάντοτε σε εγρήγορση και να συγκαλεί   την μία σύσκεψη πίσω από την άλλη.

Ο λόγος βέβαια για το κολυμβητήριο που κατά κόρον όλα τα μέσα ενημέρωσης έχουν ασχοληθεί, έχουν γράψει και έχουν κάνει ρεπορτάζ πλην των «κολλητών» εννοείται.

Η  πραγματικότητα αυτή τη φορά για τους Ξανθιώτες, δεν εμφανίζεται σκληρά και δεν κρατά μαστίγιο στο χέρι και δεν φωνάζει βαρύγδουπα κατηγορώ.

Αυτήν την φορά, ήρθε να επιβεβαιώσει με τον ποιο απλό τρόπο την μη αποτελεσματικότητα στην άσκηση της πολιτικής του δήμου Ξάνθης.

Το κολυμβητήριο είναι κλειστό και τα Ξανθιωτόπουλα δεν θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας.

Ίσως είναι η μόνη φορά που το συγκεκριμένο Υπουργείο, το οποίο διοικείται από έναν πολιτικό, τον κ. Φίλη, που έχει πλήρη άγνοια με το αντικείμενο και αυτός είναι ο λόγος που λειτουργεί με τις δικές τους ιδεοληψίες, γιατί  δεν έχει τις ικανότητες να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα.

Ο κ. Φίλης, ίσως  για πρώτη φορά, από τότε που βρέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, πείρε μία σωστή απόφαση, εγκρίνοντας το πρόγραμμα για τα παιδιά του δημοτικού τα οποία θα μαθαίνουν κολύμπι όπου υπάρχουν δημοτικά κολυμβητήρια.

Αποτέλεσμα, όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας  να είναι σε θέση να διδάξουν στα παιδιά των δημοτικών σχολείων κολύμβηση, πλην των παιδιών της Ξάνθης και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλο.

Το αν συνάντησε προβλήματα για τον χαρακτηρισμό ή την αδειοδότηση του κολυμβητηρίου, αυτό δεν αφορά τον δημότη.

Ο δημότης θέλει το παιδί του να μάθει κολύμπι  και ο δήμος Ξάνθης  στερεί από το παιδί του αυτήν την ευκαιρία.

Όλα τα άλλα ακούγονται «βερεσέ».