Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην επικαιρότητα» ο Κ. Μαλάκης πολιτευτής της ΝΔ στην Ξάνθη για τους τρείς μειονοτικούς βουλευτές της Ροδόπης και τους τρείς του ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης, όπου η Αξιωματική αντιπολίτευση πλέον δεν εκπροσωπείτε στην Ξάνθη και την Ροδόπη για πρώτη φορά και τον κίνδυνο να φτάνουν στην Αθήνα τα προς συζήτηση θέματα και να μην τα συζητά η Κυβέρνηση ελέω πολιτικού κόστους, ανέφερε ότι ο βουλευτής υπηρετεί πρώτα τα συμφέροντα των πολιτών και μετά αυτά του κόμματός του. Σημείωσε ότι υπάρχει πιθανός κίνδυνος πόλωσης.
Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις ανέφερε ότι δεν επηρεάζουν την πρόθεση ψήφου των πολιτών.
Μιλώντας για την ΝΔ ανέφερε ότι αυτή συσπείρωσε τους ψηφοφόρους της και η απώλεια της νίκης πιθανολόγησε ότι φταίει το γεγονός πώς ο κ. Μειμαράκης δεν χειρίστηκε σωστά, επικοινωνιακά κάποια πράγματα. Μέσα σε αυτά ανέφερε ότι ήταν συμβιβαστικός με την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης σημείωσε ότι και η αποχή συνέβαλε στην μη λήψη μεγαλύτερου ποσοστού του κόμματος στις εκλογές.
Μιλώντας για τον Σαμαρά, ανέφερε ότι έπρεπε να είχε παραιτηθεί αμέσως μετά από τις εκλογές του Ιανουαρίου και τα όργανα να επέλεγαν τον νέο αρχηγό.
Ακολούθως καυτηρίασε την απόφαση που τα κεντρικά του κόμματος έβγαλαν, όπως χαρακτηριστικά είπε, από το χρονοντούλαπο τον κ. Μπιρόλ και τον έβαλαν δεύτερο στο ψηφοδέλτιο. «Μάλλον ζημιά έκανε παρά καλό και σε συνδυασμό με την έλευση της Ντόρας Μπακογιάννη, χάθηκε εντελώς το μέτρο», τονίζοντας ότι πλέον, πρέπει να γίνει ένας έντιμος διάλογος με την μειονότητα γιατί δεν εμπιστεύεται την ΝΔ.
Σχολιάζοντας την απώλεια της έδρας από τον Α. Κοντό ανέφερε ότι είναι φίλος ο Α. Κοντός αλλά φιλτάτη η αλήθεια. «Έπρεπε να απομακρυνθεί νωρίτερα». Για να σημειώσει ότι 8 χρόνια για τον βουλευτή είναι αρκετά.