Εν όσο η Κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί την συσσώρευση μεταναστών στην Αθήνα και την περιφέρεια οι διακινητές εξακολουθούν να καπηλεύονται το όνειρο για τον επίγειο παράδεισο ανθρώπων κατατρεγμένων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας ο αριθμός παράνομων μεταναστών αυξάνεται με γεωμετρική ακρίβεια ενώ ο αριθμός των επαναπατρισθέντων γίνεται όλο και ποιο αργά μιας και τα πολυπόθητα κονδύλια για την επίτευξη αυτού του σκοπού από την Ε.Ε. καθυστερούν κάθε φορά και περισσότερο.
Όπως δείχνουν τα πράγματα η υπόθεση με τους παράνομους μετανάστες στην Χώρα μας αρχίζει και ξεφεύγει και θα πρέπει το θέμα να ξανατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και η όλη διαχείριση του θέματος να εξετασθεί σοβαρά πριν ισλαμοποιηθεί η Χώρα μας με ότι Εθνικούς κινδύνους αυτό κρύβει. Οι 1106 επιστροφές μεταναστών στις πατρίδες τους είναι σταγόνα στον ωκεανό, αφού παραμένει άγνωστος αριθμός στην Χώρα μας που εικάζεται ότι ξεπερνά τα 2 εκ. ψυχές.

Τα δελτία τύπου της Αστυνομίας μόνο στην ΑΜΘ μιλούν από μόνα τους.

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας άλλους 38 μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθη χθες (31-7-2015) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα οκτώ (38) μη νόμιμους μετανάστες. Τριάντα τέσσερις (34) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με ρουμάνικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τριάντα οκτώ (38) μη νόμιμους μετανάστες.
1 (1)

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Σύλληψη διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 14 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (31-7-2015) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής (ύψος οικισμού Κεσσάνης), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκού μετά ρυμουλκούμενου), με πινακίδες FYROM, που οδηγούσε ο 36χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης.

?;

?;


Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 8 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (2-8-2015) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 44, 35, 32, 25 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις (4) δράστες, ηλικίας 44, 35, 32 και 19 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 25χρονος, στο εσωτερικό του οποίου μετέφερε οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 4 διακινητές που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρα 24 μη νόμιμους μετανάστες
1 (3)
Συνελήφθησαν χθες (3-8-2015), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Νομό Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23 και 21 ετών και δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 38χρονος και μία 40χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαεπτά (17) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, έξι (6) υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, διότι οι δύο υπήκοοι Πακιστάν, μετέφεραν τους είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, μέσω του ποταμού Έβρου, από την Τουρκία στην Ελλάδα και ακολούθως τους παρέδωσαν στους άλλους δύο διακινητές, οι οποίοι με τη σειρά τους, τους επιβίβασαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην καρότσα ενός Ι.Χ.Φ αυτοκινήτου και τους μετέφεραν με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 15 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (3-8-2015) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας και του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, 35χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι οδηγώντας ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
• 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
• το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ
• 2 κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας.

Ακόμη 1.106 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το μήνα Ιούλιο
Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία
2 (1)
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 1.106 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Ιούλιο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (952 άτομα), τη Βουλγαρία (26 άτομα), το Πακιστάν (26 άτομα), τη Συρία (15 άτομα, που αναχώρησαν οικειοθελώς), την Τουρκία (13 άτομα) και τη Γεωργία (13 άτομα).
Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.
2