Ειδομένη: Πλουραλισμός, ενημέρωση, ίσως και δημοκρατία πήγαν…περίπατο

Το  είδαμε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και το μεταφέρουμε. Όχι τίποτε αλλά για να μην πούνε κάποιοι ότι δεν είμαστε προοδευτικοί.

Από την εποχή του Παπαδόπουλου έχουμε να ζήσουμε την απαγόρευση κάλυψης γεγονότων από τον Τύπο με την ταυτόχρονη αποκλειστική διανομή «ειδησεογραφικού» υλικού στα Μέσα από την αστυνομία και τα κρατικά κανάλια! Μια κατάργηση του πλουραλισμού στην πληροφόρηση, που είναι βάση της Δημοκρατίας.

Όλα αυτά έγιναν με τη σφοδρή αντίδραση των μη κρατικών δημοσιογράφων και των ξένων ανταποκριτών, που αποκλείστηκαν σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την επιχείρηση διάλυσης του καταυλισμού μεταναστών στην Ειδομένη από χτες τα χαράματα.

Και με την εκκωφαντική σιωπή των συνδικαλιστικών οργανώσεων των δημοσιογράφων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ! Οι οποίες δείχνουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοσιογραφία και τις αρχές της ούτε καν ξέρουν τι δουλειά κάνει ή θα’ πρεπε να κάνει η δημοσιογραφία. Κυρίως, δεν έχουν ιδέα ή ακόμα χειρότερα αδιαφορούν για τη βασική Αρχή της Δημοκρατίας που είναι ο Πλουραλισμός.