Το στίγμα του έδωσε σαν συνδικαλιστής ο Γιάννης Μπούτος στην συνάντηση που έγινε στο νοσοκομείο της Ξάνθης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Διοικητού της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας τονίζοντας ότι δεν είναι καιρός να εξοφλούνται πολιτικά γραμμάτια, αλλά είναι καιρός οι κυβερνώντες να δουλέψουν και να προτείνουν λύσεις στην δημόσια υγεία.
Παρόντας στην συνάντηση των στελεχών του νοσοκομείου της Ξάνθης με τον Διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ ήταν και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Περιφερειακός Σύμβουλος και εργαζόμενος στο νοσοκομείο Ξάνθης Γιάννης Μπούτος ο οποίος όταν πείρε τον λόγο αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝΞ.
Όπως ανέφερε φιλοξενούμενος στον Α. Παυλικιάνο στην εκπομπή «ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» στο xanthichanel είπε ότι ο νέος ΔΥΠΕάρχης συνομίλησε με τους Δντές των τμημάτων και τα θεσμικά όργανα. «Εκείνο που εγώ ζήτησα από την διοίκηση της ΔΥΠΕ, δεν έχει να κάνει ούτε με την αύξηση των μισθών μας, ούτε με την πληρωμή των δεδουλευμένων μας. Εγώ ζήτησα επιτέλους από την Διοίκηση να δουλέψει, να διοικήσει».
Στην συνέχεια ο κ. Μπούτος ανέφερε ότι υπάρχουν νοσοκομειακά πανάκριβα μηχανήματα τα οποία δεν έχουν χειριστές και μένουν ανεκμετάλλευτα λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης, τόνισε, ότι υπάρχει προσωπικό εκτός νοσοκομείου το οποίο δεν έχει αντικείμενο. Πρότεινε να έρθει το ειδικευμένο προσωπικό από χώρους δίχως αντικείμενο για να στηρίξει την προσπάθεια του νοσοκομείου.
Τέλος ζήτησε από τον ΔΥΠΕάρχη, επιτέλους οι προϊστάμενες αρχές να δουλέψουν και να μην εξαργυρώνουν πολιτικά γραμμάτια. Να δώσουν λύσεις και να κάνουν τομές.