Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Όταν λέμε ότι ευθύνη στην ανάπτυξη δεν έχουν μόνο οι κυβερνήσεις αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση, το εννοούμε και κραυγαλέο παράδειγμα που η ανάπτυξη ξέχασε να περάσει από την Θράκη και ιδιαίτερα από την Ξάνθη, είναι η περίπτωση του Δήμου Αβδήρων και η ακύρωση του δεύτερου διαγωνισμού για την εκμίσθωση του κάμπινγκ.

Σε αυτό μπορεί κανένας να προσθέσει και αλλά παραδείγματα όπως η εκμίσθωση του παρκινγκ στην Ξάνθη,   το κλειστό παρκινγκ του Γκέρυ όπου δεν καταβαίνουν οι Ξανθιώτες στο κέντρο αφού δεν έχουν που να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους, άρα δεν στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις του κέντρου και πάει λέγοντας.

Απλές υποθέσεις που από μόνες τους φέρνουν την ανάπτυξη ή δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Περίπτωση πρώτη και σαν αυτή δεκάδες στην Ξάνθη που όχι μόνο φρενάρουν την ανάπτυξη αλλά δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν, να δουλέψουν, να προκόψουν και να πληρώσουν το κράτος και αυτό τους περίφημους δανειστές.

Στην περίπτωση του κάμπινγκ του Μυρωδάτου, η δεύτερη άκαρπη προσπάθεια να νοικιαστεί σημαίνει ότι δεν θα δουλέψουν οι εταιρείες υποδομών, οι οποίες σημειωτέων απασχολούν προσωπικό, οι εταιρίες τροφοδοσίας, οι εταιρίες με τα θαλασσινά και δεκάδες άλλα επαγγέλματα που κινούνται γύρω από την επένδυση κάμπινγκ.

Γιατί δεν προχώρησε η επένδυση;

Γιατί κρίθηκε άγονη.

Γιατί κρίθηκε άγονη αυτή η επένδυση από την Διευρυμένη περιφέρεια;

Γιατί ο δήμος Αβδήρων, πάνω στην βιασύνη του να δώσει το κάμπινγκ, ηλίου φαεινότερο σε «δικό» του άνθρωπο, γίνεται λόγος για τον μειονοτικό επενδυτή που εκπροσωπεί τον Βούλγαρο επενδυτή, ότι ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του.

Προφανώς δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι αυτή η σχέση έφερε αυτό το αποτέλεσμα στον διαγωνισμό, όμως, η σπουδή του δήμου Αβδήρων να κλείσει την υπόθεση δημιούργησε εκείνη την προϋπόθεση για να κάνει ένσταση ο δεύτερος επενδυτής που συμμετείχε στον διαγωνισμό και φυσικά να δικαιωθεί.

Συμπέρασμα.

Η Δημοτική Αρχή δεν έκανε καλά την δουλειά της ή είχε δεύτερες σκέψεις.

Για φανταστείτε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Γ. Τσιτιρίδη να έπαιρνε το κάμπινγκ;

Πιθανοί ψήφοι στις επόμενες εκλογές αφού θα ξαναήταν υποψήφιος του, εκτός αν κατέβαινε ανεξάρτητος με άλλη παράταξη.

Πιθανές προσλήψεις σε μειονοτικούς υπαλλήλους άρα μειονοτικοί ψηφοφόροι.

Τελικό αποτέλεσμα, η βιασύνη για τους παραπάνω πιθανούς λόγους έχει σαν αποτέλεσμα νέα καθυστέρηση, επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, νέες ενστάσεις και η ανάπτυξη πηγαίνει περίπατο παρέα με τα πολιτικά παιγνίδια, αν αυτά υπάρχουν.

Σε διαφορετική περίπτωση οι επικεφαλής στον Δήμο Αβδήρων είναι ανίκανοι να κάνουν την δουλειά τους όπως προβλέπει ο νόμος.