Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.  Ο Χαρδαλιάς ήρθε με ελικόπτερο τρεις φορές στην Ξάνθη. Το κόστος του ταξιδιού του, διότι περί ταξιδιού πρόκειται αφού στην ουσία δεν άλλαξε την  εικόνα της Ξάνθης, ήταν πολύ μεγαλύτερο από την αγορά ενός (pcr) και την πρόσληψη εποχιακού νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Αντίθετα όμως ο κ. Χαρδαλιάς θα μπορούσε να κόψει το ένα δρομολόγιο του με ελικόπτερο  και με το κόστος αυτού του ταξιδιού του, να προμήθευε απλά στο νοσοκομείο ένα μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον κορονοϊό, (pcr) για να γνωρίζουν οι Ξανθιώτες έγκαιρα αν έχουν κορωνοΪό και για να μην φεύγουν τα δείγματα στην Αλεξανδρούπολη ή στην Θεσσαλονίκη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δυστυχώς για τον τόπο αυτοί είναι οι κρατικοί υπεύθυνοι για την δημόσια υγεία.

Η κοινοποίηση του προβλήματος από το  ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου της Ξάνθης είναι κόλαφος για την πολιτική ελίτ του τόπου που δυστυχώς δεν ιδρώνει το αυτί τους ούτε όταν πρόκειται για την δημόσια υγεία.

Μόλις χθες, επ ευκαιρία της κατασκευής των πλευρικών διοδίων στην Ξάνθη,  αναφέραμε ότι η Αθήνα έχει γραμμένη την Θράκη και ιδιαίτερα την Ξάνθη στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Ίσως γιατί εδώ στην Ξάνθη βρίσκει περισσότερους οσφυοκάμπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Έχουμε αυτήν την πολιτική ελίτ στον τόπο μας γιατί αυτή μας αξίζει.

Δεν γνωρίζουμε αν μερίδιο της ευθύνης έχει η διοικήτρια του νοσοκομείου της Ξάνθης όμως εκ του αποτελέσματος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη διότι με τον τρόπο διοίκησης της δεν μπόρεσε να πείσει τους πολιτικά προϊσταμένους και φυσικά την ντόπια πολιτική ηγεσία για την αναγκαιότητα της προμήθειας αυτού του μηχανήματος.

Αξίζει μάλιστα   να σκεφτεί κανείς ότι στο νοσοκομείο και τον δήμο Ξάνθης οι δωρεές των συμπολιτών μας επιχειρηματιών και όχι μόνο ντόπιων, υπερκάλυπταν αυτή την αναγκαιότητα. Άρα  η διοικήτρια του νοσοκομείου της Ξάνθης έχει την κύρια ευθύνη για την συγκεκριμένη έλλειψη του συγκεκριμένου μηχανήματος.

Α.Π.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθη γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της αδυναμίας του κράτους ,σε επίπεδο  Περιφέρειας  σε επίπεδο Κεντρικής εξουσίας, στην εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων   στήριξης μας  για αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα διαβήματα της Διοίκησης εις μάτην ,το νοσοκομείο Ξάνθης αγωνίζεται αβοήθητο . Όταν όλη η χώρα γνωρίζει ότι ο Νομός Ξάνθης μαστίζεται από τα συνεχή κρούσματα του κορονοϊού το κράτος αντί να σπεύσει να βοηθήσει, να δράσει κεραυνοβόλα  και αποτελεσματικά, συσκέπτεται . Αντί να δείξει την ισχύ του και εν μία νυκτί  να φέρει στο νοσοκομείο με ελικόπτερο –σαν αυτό που μας επισκέπτεται ο κ.Χαρδαλιάς- μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον κορονοϊό, (pcr)το οποίο  να λειτουργήσει την επόμενη μέρα , αναλώνεται στο αν θα είναι ή όχι νομότυπη η παραγγελία των αντιδραστηρίων για την λειτουργία του μηχανήματος ! Είναι τραγικό. Ο Νομός που καθημερινά μετρά τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού, εξυπηρετείται στέλλοντας  δείγματα για εξέταση στην Αλεξανδρούπολη ή  στην Θεσσαλονίκη όπου στην καλύτερη περίπτωση την επόμενη μέρα και συχνά την μεθεπόμενη ή και αργότερα θα πάρει αποτελέσματα. Όταν τοπικό ιδιωτικό εργαστήριο τα δίνει αυθημερόν. Είναι στην κρίση του καθενός ο  τρόπος  λειτουργίας του κράτους ,ο σεβασμός που επιδεικνύει στον  πολίτη που πάσχει και στον γιατρό που πασχίζει να τον βοηθήσει.

Τα προβλήματα συσσωρεύονται, γιατροί στα όρια της αντοχής τους  παλεύουν χωρίς ελπίδα ότι θα λήξει ο αγώνας καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν αδιάλειπτα,  οι ελλείψεις σε προσωπικό δεν αναπληρώνονται, χειρουργεία αναβάλλονται, προγράμματα εφημεριών καταρτίζονται με υπέρβαση, οι καλοκαιρινές άδειες απομακρύνονται ,οι αρμόδιοι συσκέπτονται και αντί να επιβάλουν τουλάχιστον την αρωγή των γιατρών της πρωτοβάθμιας υγείας προς το νοσοκομείο τους στέλλουν να συνδράμουν αλλαχού, εκτός Νομού .

Ακούει κανείς;

Ενδιαφέρεται κανείς;

Το νοσοκομείο Ξάνθης είναι αφημένο στην τύχη του εν μέσω πανδημίας  και οι αρμόδιοι αντί να δράσουν συσκέπτονται.