Πολάκης, ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος. Ανακοίνωση από τον Τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ

 

Απτόητος από τις συνεχείς αποδοκιμασίες  και την αναταραχή στα Νοσοκομεία, συνεχίζει να περιφέρει ανά την χώρα υποσχέσεις προσλήψεων και ανύπαρκτες αυξήσεις κονδυλίων ο Αν Υπ Υγείας  κ.Πολάκης σε ρόλο Μαυρογιαλούρου  Μπρανκαλεόνε ,την ώρα που η υπόθεση του διορισμού γιατρών στις ΜΕΘ (από το ΚΕΕΛΠΝΟ) εξελίσσεται σε κόλαφο για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Untitled ΑΡΘΡΟ

1.Το 50% των επιτυχόντων της λίστας του μαγειρείου Πολάκη , άλλαξε από το νέο Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ ύστερα από τις ενστάσεις  γιατρών που αυθαίρετα κόπηκαν και υπό τον φόβο της δικαστικής διερεύνησης..

2.Κανείς δεν γνωρίζει αν έγιναν μόνο οι αλλαγές που αφορούν  όσους γιατρούς προσέφυγαν, γιατί υπήρξαν  και γιατροί που απογοητευμένοι από τις παρεμβάσεις  Πολάκη  θεώρησαν μάταιη την προσπάθεια.

3.Πρέπει να διερευνηθεί σε ποιο βαθμό έπαιξαν ρόλο στον τελικό πίνακα μεθοδεύσεις γύρω από την προτίμηση Νοσοκομείων από τους γιατρούς.

4.Ακόμα και στους τελικούς πίνακες βγάζουν μάτι, διορισμοί γιατρών με λιγότερα μόρια και αποκλεισμοί άλλων με περισσότερα μόρια.

Έτσι ο μοιραίος  κ. Πολάκης, αφού κατόρθωσε να αφήσει χωρίς Γιατρούς τις ΜΕΘ στην κρίσιμη περίοδο της έξαρσης της γρίπης (με αποτέλεσμα ρεκόρ θανάτων το 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΣΑ) τώρα για να ξεφύγει από τις βαρύτατες ευθύνες  του ,βαφτίζει νέες προσλήψεις τις ανανεώσεις  και τις πάγιες προσλήψεις επικουρικών ιατρών που καλύπτονται μισθολογικά από τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων και ανάλογα με το ακροατήριο έχει κάνει λάστιχο τον αριθμό του μόνιμου προσωπικού που από 4500 το 2015 έγινε 3600  το 2016. Στην πραγματικότητα  δεν διορίστηκε κανείς το 2015 ενώ τώρα αναμένονται οι πρώτοι διορισμοί από τις 916 θέσεις που εγκρίθηκαν το 2014.

Με το ίδιο θράσος ,αφού κατάσχεσαν τα αποθεματικά των νοσοκομείων, αυξάνοντας σε 1,5 δις ευρώ τις ανεξόφλητες  υποχρεώσεις τους ,μιλούν για αυξημένα όρια  παίζοντας με τους κωδικούς του προϋπολογισμού. Στην πραγματικότητα  έδωσαν λογιστική αύξηση δαπανών  150 εκ ευρώ στο τέλος του 2015 (γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχαν χρονικά όρια απορρόφησης )και στη συνέχεια μετέφεραν τα κονδύλια ως ταμειακό υπόλοιπο στο 2016.

Παρ’ όλες τις αλχημείες και την μεταφορά της δαπάνης εφημεριών στους κωδικούς λειτουργικών αναγκών ,το σύνολο των κονδυλίων του προϋπολογισμού υπολείπεται των αντίστοιχων του έτους  2014 (διότι οι ίδιοι θέλουν να το ξεχνούν άλλα το 2015 είχαμε πρώτη φορά αριστερά).

Έτσι με πρόσθετα βάρη, λόγω της μεταφοράς των φαρμάκων υψηλού κόστους (200 εκ. ευρώ), της κατάργησης των 5 ευρώ χωρίς αναπλήρωση  και της κάλυψης των ανασφαλίστων, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακό σημείο  από  τις διαρκείς ελλείψεις υλικών, την ώρα που οι ανάγκες των πολιτών αυξάνονται.

Με τα δεδομένα αυτά ο περιφερόμενος καβγατζής  Αν. Υπουργός Υγείας που έκτισε την «καριέρα» του κτίζοντας υπουργικά γραφεία, κάθε μέρα θάβει πιο βαθιά την αλήθεια και μαζί και τις ελπίδες βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας.

Το  πρόβλημα πλέον δεν αφορά το δίδυμο Ξανθού Πολάκη αλλά τον κ.Τσίπρα που επέλεξε, ανέχεται και καλύπτει την μοιραία για  το ΕΣΥ πολιτική ηγεσία.