Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα οδηγείται σε εθνική περιπέτεια

του Νίκου Δένδια – Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας

H Κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς» κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να διαλύσει όλες τις ιδεοληψίες περί του δήθεν «ηθικού πλεονεκτήματος» του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Οι ίδιοι που υπόσχονταν στους πάντες τα πάντα και οι οποίοι προέτρεπαν τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, με το Νόμο ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα επιβάλλουν μία φορολογική επιδρομή, που παρόμοια δεν έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος.

Untitled XASAPIS 5

Μεταξύ άλλων «κατάφεραν»:

Να αυξήσουν τους συντελεστές του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, να μειώσουν το αφορολόγητο, να αυξήσουν τους συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης και ταυτόχρονα να την καταστήσουν μόνιμο πλέον μέτρο, να αυξήσουν τη φορολόγηση των ενοικίων, να καταργήσουν τις εκπτώσεις της εφάπαξ πληρωμής του φόρου εισοδήματος και να καταργήσουν τις απαλλαγές πληρωμής του ΕΝΦΙΑ. Αλλά και να επιβάλλουν νέους φόρους σε μία σειρά προϊόντων, όπως και νέα αύξηση στους φόρους καυσίμων, ακόμα και εκεί που ήταν κατά πολύ μικρότεροι (diesel –υγραέριο).

Ακόμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο οποίο ο ΕΦΚ είχε μειωθεί επί της προηγούμενης κυβέρνησης (και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κραύγαζε ως αντιπολίτευση για τους ασθενέστερους οικονομικά «που παγώνουν στο κρύο») επέβαλλαν αύξηση, ενώ και ο ανώτερος συντελεστής ΦΠΑ αυξήθηκε στο 24%, οδηγώντας σε αύξηση της τιμής τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Ο ΦΠΑ αυξήθηκε επίσης και σε νησιά στα οποία ίσχυε μειωμένος συντελεστής, προκαλώντας «κροκοδείλια δάκρυα» σε κυβερνητικά στελέχη τα οποία ψήφισαν τη συγκεκριμένη διάταξη!

Οι συνέπειες των αντιαναπτυξιακών μέτρων φοβούμαι ότι πολύ σύντομα, με την πλήρη εφαρμογή τους, θα δημιουργήσουν τρομακτικά προβλήματα όχι μόνο στην οικονομία, με την βύθισή της σε περαιτέρω ύφεση, αλλά και στην κοινωνία, σε συνδυασμό με την ιδεοληπτική άσκηση πολιτικής, σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς για τον πολίτη.

Ήδη άλλωστε, τα προβλήματα στον τομέα της Δημόσιας Ασφάλειας είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού, με την σταδιακή επιστροφή στις προ του 2012 καταστάσεις στον τομέα της εγκληματικότητας, αλλά και με την απίστευτα ερασιτεχνική διαχείριση του Μεταναστευτικού και την πολιτική ανοιχτών συνόρων που εφάρμοσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Την ίδια στιγμή, το σύνολο της κρατικής περιουσίας της χώρας όχι μόνο έχει υποθηκευτεί για… 99 χρόνια, αλλά και βρίσκεται στον «αέρα» ουσιαστικά, μέσω της «κουτοπονηριάς» της μίας μετοχής, η οποία τίθεται «εκτός συναλλαγής». Μία μετοχή η οποία μπορεί να κατασχεθεί και να βρεθεί το ελληνικό Δημόσιο χωρίς το σύνολο της περιουσίας του, με απόλυτη την περιουσία του κατασχεμένη!

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, αλλά και πολλά άλλα που είναι αδύνατον να απαριθμηθούν, η κυβέρνηση νομοθέτησε τον «κόφτη», ο οποίος θα οδηγήσει σε νέες περικοπές, οι οποίες μάλιστα θα εφαρμοσθούν με προεδρικό διάταγμα, κατά παράβαση των συνταγματικών διατάξεων.
Λυπάμαι που το επισημαίνω αλλά η κυβέρνηση με την αντιδιαστολή μεταξύ σημερινών πράξεων και προεκλογικών υποσχέσεων, δεν υποτιμά μόνο τη βούληση του ελληνικού λαού, αλλά και την κοινή νοημοσύνη του μέσου ανθρώπου.

Με την πολιτική της επίσης σε μία σειρά από άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως στο Μεταναστευτικό και τη Δημόσιας Ασφάλεια, όπως προανέφερα, αλλά και με την ανερμάτιστη πολιτική της στην Παιδεία ή τα συμπτώματα διάλυσης στη Δημόσια Διοίκηση, πραγματικά ανησυχώ για το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί όχι μόνο σε μία ακόμη μεγαλύτερη κρίση, αλλά και σε εθνική περιπέτεια.

Από την πλευρά μας, χρέος μας ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι η διαμόρφωση ενός κυβερνητικού προγράμματος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, με στόχο την ανάπτυξη και μία ισχυρή μεταμνημονιακή Ελλάδα.
Στο πρόγραμμα μας θα πρέπει να δώσουμε έμφαση όχι μόνο στην ανάταξη της Οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, ιδίως των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, με παράλληλες δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, σε συνεργασία και με την Εκκλησία μας, η οποία έχει αναπτύξει σημαντικό έργο εν μέσω κρίσης.

Σήμερα χρειαζόμαστε άμεσα μία εφικτή και διαφορετική από την πεπατημένη των φόρων και των οριζόντιων περικοπών πρόταση, η οποία θα προσφέρει αναπτυξιακή διέξοδο στα συσσωρευμένα λόγω της κρίσης προβλήματα.
Κυρίως όμως χρειαζόμαστε ένα συνολικό και ρεαλιστικό αφήγημα, για τη δημιουργία μίας ισχυρής Ελλάδας, το οποίο θα εμπνεύσει την κοινωνία μας. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως Νέα Δημοκρατία, με την επεξεργασία ήδη του κυβερνητικού μας προγράμματος και αυτή την πρόταση θα υποβάλλουμε στην κρίση των πολιτών.