Τις «πταίει»; Δροσερό ή  Κράτος;

Με αφορμή το τελευταίο γεγονός όπου  ανήλικοι Δροσερίτες έκλεψαν ΙΧΕ αυτοκίνητο, το παρέδωσαν στις φλόγες, συνελήφθησαν από την Αστυνομία και μετά … τα ίδια Παντελή μου τα ίδια Παντελάκι μου και οι Ξανθιώτες για μία ακόμη φορά, απογοητευμένοι, αποδεχόμενοι την ήτα τους και ελλείψει κράτους, υπομένουν την μοίρα τους.

Σίγουρα η παραβατική έως και εγκληματική δράση των κατοίκων του Δροσερού δεν έχει απλά να κάνει με την ανάγκη επιβίωσης αλλά με το dna που η πολιτεία με την απουσία της, εμπλούτισε και εμπλουτίζει καθημερινά, επιτρέποντας στην ουσία με την ανοχή της να γίνονται οι παραβατικές τους  πράξεις, όλο και πιο σκληρές, βίαιες και κακουργηματικές.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία γεγονότα που οι θάνατοι για λόγους «τιμής» είναι σε πρώτο πλάνο στον οικισμό, και δεν είναι τυχαίο γεγονός, η προσφορά υπηρεσιών με τα οχήματα που κλέβουν στο σύστημα της διακίνησης των λαθρομεταναστών ή ακόμη και μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες.

 

Η ανοχή της πολιτείας, οδηγεί στα όρια τους Ξανθιώτες που περιμένουν πότε θα γίνουν τα επόμενα θύματα, όπως θύμα της κακουργηματικής συμπεριφοράς έπεσε και η  ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ όταν έκλεψαν την μηχανή διανομής της εφημερίδας μας.

Άρα οι Δροσερίτες διαθέτουν το «Χ» DNA ζώντας μακριά από την έντιμη εργασία η οποία και θα τους εξασφάλιζε τα προς το ζην και πορεύονται με αυτό, προκαλώντας ζημιές, σε μία προσπάθεια επιβίωσης και το συμπέρασμα που βγαίνει στην τελική είναι, ότι η πολιτεία με την ανοχή της θέριεψε αυτήν την ανάγκη επιβίωσης χρησιμοποιώντας όλα τα παράνομα μέσα, όχι πλέον για να επιβιώσουν, αλλά για να κάνουν την ζωή τους καλύτερη από ότι είναι. Το γεγονός πλέον ότι οι ζημιές που προκαλούν στην δημόσια και ιδιωτική περιουσία τους αφήνει παγερά αδιάφορους αφού η απλή κλεψιά έγινε οργανωμένη κλοπή.

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, η πολιτεία τους αντιμετωπίζει ως αδύναμους και κοινωνικά περιθωριοποιημένους εξαντλώντας την επιείκεια της σε βάρος των πολιτών σε βαθμό «κακουργήματος».

Κανένας δεν είπε να τους κρεμάσουν, όμως το κακό παράγινε και την ευθύνη φέρει αποκλειστικά και μόνο η ίδια η πολιτεία αφού μαρτυρίες αστυνομικών αναφέρουν ότι τους συλλαμβάνουν, όπως έγινε και στο όχημα που παραδόθηκε στις φλόγες μισή ώρα μετά από την κλοπή του, αλλά τα δικαστήρια τους αφήνουν πάλι ελεύθερους προφανώς γιατί έτσι προφανώς προβλέπει ο νόμος και γιατί ίσως οι δικαστές βαρέθηκαν να ασχολούνται με τους ίδιους και τους ίδιους.

Αν όμως η ίδια η πολιτεία και εν προκειμένου οι δικαστές, θέλουν να εφαρμόσουν επακριβώς τον νόμο, είμαστε βέβαιοι ότι ο νομοθέτης μερίμνησε για αυτό, και άρα στην περίπτωση του Δροσερού είναι θέμα εφαρμογής του νόμου που οι Ξανθιώτες εκτιμούν, έχουμε καταγράψει άπειρες φορές την απόγνωσή τους, για το κακό που τους προξένησαν κυρίως ανήλικοι, ότι απλά δεν εφαρμόζεται ή κάποιοι δεν θέλουν να εφαρμοστεί το υπάρχων νομοθετικό πλαίσιο και αυτό οι Ξανθιώτες το πιστεύουν.

 

Το περίεργο σε όλη την ιστορία είναι ότι οι δικαστικές αρχές δεν αναζήτησαν τους ηθικούς αυτουργούς των κακουργηματικών πράξεων των ανηλίκων που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι οι ίδιοι οι γονείς τους.

Τελικό συμπέρασμα για να σπάσει το «απόστημα» αυτό, η αστυνομία και οι δικαστές, απλά πρέπει να κάνουν την δουλειά τους.

Δεν είναι δυνατόν η πόλη της Ξάνθης να υποφέρει και να αναρωτιέται πότε θα γίνει το «επόμενο» χτύπημα και η πολιτεία μέσω της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης να μην μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στους φορολογούμενους πολίτες, αυτό, της διασφάλισης των περιουσιακών στοιχείων τα οποία αποκτήθηκαν με κόπο και στερήσεις από τους νοικοκυραίους Ξανθιώτες και ενίοτε ακόμη και τον κίνδυνο για την ζωή τους.

Αυτό το «μουχαμπέτι» κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι το Δροσερό είναι μία καλή εκλογική πελατεία για τους ντόπιους πολιτικούς, όμως, θα πρέπει να πάψουν να παρεμβαίνουν στο έργο της δικαιοσύνης. Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι δεν έχουμε αποδεικτικά στοιχεία παρέμβασης των τοπικών πολιτικών ταγών αλλά οι ενδείξεις περισσεύουν και ιδιαίτερα στην διακυβέρνηση Τσέπελη που αποθράσυνε ακόμη περισσότερο τους «ευάλωτους» συμπολίτες μας.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΘΡΑΚΗ