Καθαρά Δευτέρα: Σε υψηλά επίπεδα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (15/3-18/3) καταγράφει ήδη υψηλές προ-κρατήσεις στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (15/3-18/3) καταγράφει ήδη υψηλές προ-κρατήσεις στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης για αυτοτελή ακίνητα στους δημοφιλείς προορισμούς.

Στα ύψη οι καρναβαλικοί προορισμοί

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από την πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, οι καρναβαλικοί προορισμοίΠάτρα και Ξάνθη έχουν την «τιμητική» τους με ποσοστά προ-κρατήσεων να αγγίζουν το 92% και 91% αντίστοιχα για το τριήμερο.

Υψηλά ποσοστά στους καρναβαλικούς προορισμούς έχουν καταγραφεί από τα μέσα του Ιανουαρίου στη βασίλισσα του καρναβαλιού – τη Πάτρα, που πλέον αγγίζουν το 91% και με μόλις 32 διαθέσιμα προς μίσθωση αυτοτελή ακίνητα στο Δήμο Πατρέων.

Το κόστος μίσθωσης κατοικίας κατάλληλα για 4μελή οικογένεια ή/και παρέα ξεκινά από 1.013€ για τρεις διανυκτερεύσεις στη Πάτρα, ενώ στην Ξάνθη από 860€.

Η Αχαϊκή πρωτεύουσα αριθμεί 465 εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυξημένες κατά 15 ακίνητα εντός 20ημερών. Αναμενόμενο λόγω της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται από τους ταξιδιώτες που θέλουν να συμμετέχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στη μεγάλη νυχτερινή παρέλαση.

Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι πολλοί επισκέπτες του τριημέρου επιλέγουν περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 20-25 λεπτών από την Πάτρα που διαθέτουν οικονομικές επιλογές τόσο για οικογένειες όσο και για νέους, περιοχές όπως ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα και το Αίγιο. Ενώ, πολλοί σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια, επιλέγουν τη περιοχή της Ναυπάκτου και του Αντιρίου.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Δείτε τον πίνακα

 

Καθαρά Δευτέρα - Προκρατήσεις
Καθαρά Δευτέρα – Προκρατήσεις
ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ