ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΚΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Γεμάτη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Σε πλήρη αίθουσα μίλησε επί δύο σχεδόν ώρες (τρεις με τη συζήτηση που ακολούθησε!) ο επικεφαλής της ΛΑΕ τ. υπερυπουργός Βιομηχανικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης που πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη της Ξάνθης και στο χωριό Γενισέα.
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των πολιτών που ο επικεφαλής της ΛΑΕ θέλησε να συναντήσει τυχαία στο παζάρι της Γενισέας, στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης και στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, υπήρξε καθυστέρηση και δεν στάθηκε δυνατή η τήρηση του συνολικού προγράμματος.
Κάποιες από τις επιδιωκόμενες επισκέψεις στα χωριά και από τις επιζητούμενες επαφές με τους φορείς και τους κατοίκους του νομού δεν πραγματοποιήθηκαν, παρά την εντατική προσπάθεια που καταβλήθηκε.
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ υποσχέθηκε ότι θα ανταποκριθεί -με την πρώτη ευκαιρία επανόδου του στην Ξάνθη- στην πρόσκληση του Κτήματος Βουρβουκέλη και θα πραγματοποιήσει τις ιδιαίτερες συναντήσεις με στελέχη τοπικών κομμάτων και πολιτικών κινήσεων που το ζήτησαν, την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης κ.ά.
Η συνάντηση γνωριμίας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιο Μωραΐτη, παρουσία και του μέλους του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου και του Αντιπροσώπου της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ξάνθης στη ΓΣΕΒΕΕ κ. Αντώνη Κοσμίδη καθώς και των εκπροσώπων της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης κ. Ρένας Μπατζακίδου (Πρόεδρος) και κ. Βασιλείου Σαββίδη (Γ. Γραμματέας) περιστράφηκε στα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους (όπως η εισπρακτική κατάχρηση των πνευματικών και άλλων δικαιωμάτων, η απουσία πολιτικής για την βιομηχανική ανασυγκρότηση κ.ά.) και ήταν πολύ εποικοδομητική. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του μετέφερε και την δυσάρεστη είδηση της νομοθετικής κατάργησης του 12% για την Θράκη, την οποία ο Επικεφαλής της ΛΑΕ καταδίκασε αμέσως δραστικότατα, χαρακτηρίζοντάς την ως «θανάσιμο πλήγμα».
Μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είδε έναν – έναν τους εκατοντάδες εργαζόμενους υπαλλήλους της ΠΕ Ξάνθης, ενώ συναντήθηκε και συνομίλησε για αρκετή ώρα και με τους Εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών Ξάνθης που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στην πίσω είσοδο του Διοικητηρίου, εναντίον της αποχής των εξεταστών.

Ολοκληρώνοντας τη σημαντική συνάντηση με τα μέλη της Διοίκησης τους Εργατικού Κέντρου και την λεπτομερή ενημέρωσή του από τον Πρόεδρο κ. Άγγελο Μπεμπεκίδη και τα άλλα μέλη του ΔΣ, ο Επικεφαλής της ΛΑΕ μίλησε στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων προς τους προσερχόμενους πολίτες της Ξάνθης (περί τα 70 άτομα) όρθιος επί δύο ώρες με πολύ πειστικό τρόπο για την «Αριστερή εναλλακτική διέξοδο, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης», παραθέτοντας τεκμηριωμένα τις προτάσεις της ΛΑΕ για την ανάγκη αποδέσμευσης από τη δικτατορία του Ευρώ, ενώ επακολούθησε και πολύ ζωηρός διάλογος. Το πνεύμα που επεκράτησε ήταν η αναγκαιότητα της διεύρυνσης του αντιμνημονιακού μετώπου και η ανατροπή των νεοφιλελεύθερων καταστροφικών για την οικονομία του τόπου και τα εισοδήματα των εργαζομένων μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση σε συνεργασία με το κουαρτέτο των δανειστών (ξεπούλημα λιμανιών και αεροδρομίων, νέα αύξηση του ΦΠΑ, δραστική μείωση συντάξεων κλπ).
Για το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ΛΑΕ Ξάνθης
Αντώνης Κοσμίδης