Αγρότες στην Θράκη ώρα μηδέν;

Όπως μαθαίνουμε,  αυτήν τη στιγμή, εκτός από τις πλατείες πολλών χωριών της χώρας, τρακτέρ υπάρχουν στον κόμβο του Πλατύκαμπου Λάρισας, στα Γρεβενά και την Κατερίνη. Αγροτική κινητοποίηση έγινε ήδη στη Μαγνησία και έχει προγραμματιστεί ακόμη μία στην Ηλεία.

Στην Θράκη, έξω από κάποιες σκόρπιες δηλώσεις ότι θα κινητοποιηθούν, θα διεκδικήσουν, θα … δεν έχουμε τίποτε άλλο.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Θράκης εγκαταλειμμένος από την κεντρική διοίκηση και από την Περιφέρεια ΜΑΘ  «στρυμωγμένος» στην σκληρή καθημερινότητα, σκύβει το κεφάλι, έρμαιο των «νταβατζίδων». Είτε είναι γάλα, είτε είναι αγροτικά προϊόντα και για μία ακόμη φορά ακολουθεί τις αποφάσεις των αγροτών της Λάρισας και του Θεσσαλικού κάμπου και της υπόλοιπης Ελλάδας, χωρίς να διεκδηκεί δυναμικά αυτά που του αναλογούν.

Παράλληλα τα τρακτέρ στην Γερμανία έχουν μπει στην κυριολεξία μέσα στην Γερμανική βουλή διεκδικώντας και απαιτώντας τα αυτονόητα.

Δυστυχώς στην Θράκη αρκεί ένα ελαφρύ χτύπημα στους «αγροτοπατέρες» από τους ντόπιους κομματάρχης, ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος, για να ησυχάσουν τα πράγματα και να ξαναγυρίσει ο καθένας στην «αγρανάπαυση» του ή στην στάνη του.

Οι ντόπιες «κεφαλές» και κυρίως η Περιφέρεια και οι βουλευτές, αδιάφοροι, ανίκανοι να διεκδικήσει από την αρτιοσκληρωτική Αθήνα οφέλη για τον λαό που διοικούν, σωπαίνουν, δεν διακινδυνεύει κανείς την ατομική του πολιτική  πορεία, αφήνουν τους αγρότες να «τσιγαρίζονται» στην κυριολεξία στο «ζουμί» τους, δεν σχεδιάζουν, δεν προγραμματίζουν και δεν αποδίδουν έγκαιρα τα χρήματα από τα σχέδια Βελτίωσης εκτός ίσως από κάποιες ημερίδες που συνοψίζονται στων «οπίσθιων» τα εννιάμερα.

Όπως επίσης  δεν χρηματοδοτούν πρακτικές αγροτών που θα μπορούσαν να στηρίξουν  το γενικό καλό των αγροτών και οι υπάλληλοι της περιφέρειας ταμπουρωμένοι πίσω από την γραφειοκρατία αδυνατούν να δώσουν το ελάχιστο αφού λείπει η πολιτική βούληση του εκάστοτε περιφερειάρχη, των τοπικών βουλευτών και φυσικά του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για μία ακόμη φορά οι αγρότες, ανενημέρωτοι, «αδιάβαστοι», βαδίζουν με το «δὸς ἡμῖν σήμερον»… και έχει ο Θεός.

Αλήθεια ποιος είπε ότι ο Αγροτικός Τομέας είναι πυλώνας Ανάπτυξης;

Α.Π.