Την δική του θέση, αναφορικά με τα λεγόμενα του κ. Κουρτίδη στο θέμα του αναδασμού Ερασμίου, πρώην αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, καταθέτει με ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΕΒΕ και βασικό στέλεχος της παράταξης Τοψίδη Σ. Μωραίτης
Ποιο συγκεκριμένα στην ανάρτηση του αναφέρει:
«Το να ζητάς συγνώμη στην πολιτική,  θεωρείται πράξη ανδρείας…»
«Εκεί που μας χρωστούσαν… βέβαια, μας πήραν και το βόδι»!!…
Ο Απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης ποτέ δεν τόλμησε να απαντήσει προεκλογικά στις δημόσιες αναρτήσεις που έκανα για τον αναδασμό του Ερασμίου, καθώς και στην πρόσκληση «δημοσίου διαλόγου» που του έκανα στην κεντρική πλατεία του Ερασμίου ενώπιον των δικαιούχων, όταν ρωτούσα αν υπάρχουν χρήματα για τα «παράλληλα» έργα καθώς επίσης δεν απάντησε ποτέ για το πότε θα ολοκληρωθεί ο αναδασμός για να παραδοθούν οι νέες εκτάσεις στους αγρότες, ενώ ο ίδιος διέδιδε στους δικαιούχους αγρότες ότι θα παραδοθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Στόχος του προφανώς ήταν να μην αναγκασθεί να πει την αλήθεια.. Η ψήφος, ο “σταυρός” …φαίνεται πως για εκείνον ήταν πάνω από την αλήθεια αλλά και το συμφέρον των αγροτών.
Μόλις απήλθε, μετά από τέσσερες μέρες…και εφόσον -δυστυχώς- δικαιώθηκα πανηγυρικά και θεωρώντας ότι μπορεί να παίζει ακόμη και τώρα με την αγωνία και τις περιουσίες των αγροτών, προκειμένου να επιρρίψει ευθύνες στη νέα διοίκηση.. «μας κουνάει και το δάχτυλο»…..!
Κύριε πρώην Αντιπεριφερειάρχα, όχι μόνο δεν παραδώσατε τον αναδασμό και τα νέα αγροτεμάχια στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, αλλά δεν αναρτήθηκε ούτε ο Β’ χάρτης για να λάβουν γνώση οι αγρότες τις νέες ιδιοκτησίες..!!
Η διαδικασία είναι απλή .. Εφόσον ολοκληρωθεί η ανάρτηση του Β’ χάρτη ακολουθεί νέα περίοδος για αξιολόγηση- «εκδίκαση» των ενστάσεων και μετά η ανάρτηση του οριστικού Γ’ Χάρτη.
Τέλος, έρχεται η έκδοση του ΦΕΚ!
Εάν και εφόσον ολοκληρωθεί ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, τότε μπορεί να προχωρήσει η «πασσάλωση» των συνόρων των νέων ιδιοκτησιών! Φυσικά, και θα πρέπει να υπάρχουν και οι οικονομικές προϋποθέσεις προκειμένου να χαραχτούν οι νέοι δρόμοι, τα αποστραγγιστικά έργα και οι εκριζώσεις των δέντρων αλλά και των παλαιών συνόρων των ιδιοκτησιών! Χρήματα δυστυχώς, ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Ποιος σας είπε κύριε Πρώην Αντιπεριφερειάρχα ότι όταν απέρχεσαι από μία θεσμική θέση «απαγορεύεται» να σου ασκούν κριτική για αυτά που έλεγες προεκλογικά, για αυτά που ανάρτησες μετεκλογικά (στα καφενεία) και αυτά που παρέδωσες στην Νέα διοίκηση;;!
Μάθετε λοιπόν, ότι δικαίωμα να σας ασκούν κριτική δεν έχουν μόνο αυτοί που σε καλούσαν προεκλογικά σε δημόσιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ διάλογο (όπως εγώ) που ήμουν υποψήφιος Περ. Σύμβουλος στην Πλατεία του Εράσμιου ενώπιον των αγροτών και δεν απάντησες ποτέ για τα «ψηφαλάκια”….
..αλλά και απλοί πολίτες…. αυτοί που ψηφίζουν και έχουν δικαιώματα!!!!
Η Αλήθεια είναι πικρή και έχει και πολιτικό κόστος!! «Παρέδωσες έναν αναδασμό με πολλές εκκρεμότητες …Και κονδύλια για τα παράλληλα έργα : μηδέν (0)….
Ο χρόνος σας δυστυχώς τελείωσε και παρέλαβε η Νέα Διοίκηση με τον αναδασμό που παραδωώσατε να έχει τεράστιες εκκρεμότητες !
Παραπέμπετε λοιπόν κ. Πρώην Αντιπεριφερειάρχα την νέα διοίκηση να «πιέσει» τον ανάδοχο….για να τελειώσει τις εκκρεμότητές σας, μέσα στον Ιανουάριο του 2024!!! Εφόσον ήταν τόσο εύκολο γιατί δέν τους πιέσατε εσείς;;; Είχατε τρεις ολόκληρους μήνες στη διάθεσή σας, μετά τις εκλογές.
Είμαι απόλυτα βέβαιος πως η νέα διοίκηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν να μαζέψει τα “ασυμμάζευτα” και να παραδώσει στους αγρότες τις νέες περιουσίες τους.
Το θάρρος της δημόσιας συγνώμης, βέβαια, κύριε πρώην Αντιπεριφερειάρχα είναι πράξη ανδρείας!!!!
Προτεραιότητα και μεγάλη αξία έχει πρωτίστως να λάβουν οι αγρότες τις νέες ιδιοκτησίες που περιμένουν τόσα χρόνια (!!!) και φυσικά όχι το πολιτικό συμφέρον και η υστεροφημία κάποιων πολιτικών…!!
Τα υπόλοιπα που αναφέρετε στην ανάρτησή σας, το ποιος δήθεν κυβερνά ..τα περί συνδιοίκησης και λοιπά…. τα αντιπαρέρχομαι!!! Είναι πολιτικές «πονηριές» του προηγούμενου αιώνα…..
Τέλος…. «Η Σιωπή είναι χρυσός..»