Τι μετατρέπει τους “φτωχοδιάβολους” συμπολίτες μας σε εγκληματίες;

– ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Το ερώτημα που αφορά την κοινωνία της Ξάνθης, πρέπει να τεθεί σε πολλές βάσεις, αφού πλέον το έγκλημα στην φιλήσυχη περιοχή του Νομού μας, ντύνεται με το φάσμα του τρόμου για τα χειρότερα.

Τελικά τι είναι αυτό που μετατρέπει “φτωχοδιάβολους” συμπολίτες μας, σε άτιμους κακούργους;

Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε έναν πιτσιρικά που μετατρέπεται σε κακοποιό στην προσπάθειά του να βρει “ψιλά”, άλλωστε  τι άλλο μπορεί να βρει κανείς σε σπίτι υπερηλίκων φτωχοσυνταξιούχων; Και έναν πατέρα, ο οποίος δρά μαζί με τον ανήλικο γιό του, ο οποίος, μπροστά στα μάτια του, μετατρέπεται από κλέφτης,  φονιάς. 

Κάτι φταίει στον τόπο μας, κάτι δεν γίνεται καλά και σίγουρα δεν φταίει η αστυνομία για την μετατροπή της Ξάνθης σε εκκολαπτήριο κακοποιών. Κάτι άλλο φταίει. Το πιθανότερο η πολιτική βούληση και δεν είναι θέμα πολιτικής βούλησης ενός δημάρχου αλλά της Περιφέρειας να πιέσει την Αθήνα και φυσικά των τοπικών βουλευτών, που πρέπει με την σειρά τους  να πιέσουν την κεντρική διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στιγμές αγωνίας και τρόμου βίωσε χθες Δευτέρα (1/1) μία γυναίκα 84 ετών στην Ξάνθη όταν βρέθηκε μπροστά σε δύο ληστές που θέλησαν να της «αδειάσουν» το σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν περίπου στις 17.30 το απόγευμα όταν ένας 41χρονος Ρομά εισέβαλε στο σπίτι της γυναίκας από την κεντρική πόρτα που ήταν ανασφάλιστη μαζί με τον 15χρονο γιο του.

Οι ληστές έψαξαν τον χώρο χωρίς όμως να βρουν κάτι πολύτιμο. Τότε ο 15χρονος, απαιτώντας από την 84χρονη χρήματα, την έπιασε από τον λαιμό και την πέταξε στο έδαφος απαιτώντας να τους αποκαλύψει το σημείο που τα κρύβει, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού η γυναίκα δεν είχε τίποτα.

Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο αργότερα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Τοπείρου και συνελήφθησαν. Πρόκειται για άτομα γνωστά στον οικισμό.