Οι αερολογίες του ΣΥΡΙΖΑ και το μηδενικό έργο στην Ξάνθη

Παρατηρούμε με προσοχή την συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη εδώ και 3,5 χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία, προσπαθώντας να εντοπίσουμε ένα έργο επ ωφελεία της κοινωνίας της Ξάνθης. Ο κόσμος της Ξάνθης αναρωτιέται γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται φραστικά στους πολιτικούς τους αντιπάλους καυτηριάζοντας τις περισσότερες φορές το ανύπαρκτο, όπως χαρακτηρίζουν έργο τους κατά το παρελθών, αντί να κοιτάζουν την δουλειά τους και δουλειά τους είναι να λύνουν τα προβλήματα των Ξανθιωτών.

Δηλαδή ανέλαβαν την διοίκηση του τόπου για να κατηγορούν τους προηγούμενους; Και αυτοί τι κάνουν τα τελευταία 3,5 χρόνια; Άλλωστε οι Ξανθιώτες, στις προηγούμενες εκλογές, αυτούς επέλεξαν για να λύσουν τα προβλήματα τους. Τους άλλους τους έστειλαν στην αντιπολίτευση. Μάλιστα οι Ξανθιώτες, δεν έχει σημασία με ποιόν τρόπο και πιέσεις, τους προικοδότησαν με ένα γενναίο ποσοστό. Αντί αυτού τι έκαναν για τους Ξανθιώτες; Τα μαγαζιά συνεχίζουν να κλείνουν, η ανεργία στα ύψη, η εγκληματικότητα στην Ξάνθη χτύπησε κόκκινο,  η υγεία και παιδεία είναι άπιαστο όνειρο.

Στον τομέα της υγείας παρατηρείτε ένα μπάχαλο όπου η διοίκηση του νοσοκομείου της Ξάνθης, ενώ στερείτε προσωπικού στέλνει δανεικό στο νοσοκομείο της Καβάλας αφήνοντας ακάλυπτους στο θέμα της υγείας τους Ξανθιώτες. Στην πρωτοβάθμια υγεία η ίδια εικόνα. Μη στελέχωση των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας και η μη συμβολή των ιδιωτών γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αρνούνται να καταθέσουν την επιστημοσύνη τους σε μία κομματική προσπάθεια να αγοράσει «τζάμπα» τις γνώσεις τους, προσπαθώντας να πλανέψει τους πολίτες, κατηγορώντας τους γιατρούς και σε πολλές των περιπτώσεων στοχοποιώντας τους.

Στον τομέα της παιδείας, η Ξάνθη δυστυχώς πάει πολύ πίσω αφού εκτός από τις ελλείψεις σε προσωπικό, γίνεται αδιάκοπη προσπάθεια από την πλευρά των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, τα πομακάκια και τα παιδιά των Ρωμά να μάθουν την Τουρκική Γλώσσα. Επίσης, επίσημη καταδίκη των «ακραίων» καταληψιών μαθητών για την Μακεδονία δε ακούσαμε από τα τοπικά στελέχη, όπως αλλού που τους χαρακτήρισαν  “φαστιστάκια” όμως, άφησαν τους ορισμένα “τσανάκια”  της ΕΛΜΕ  να το «ψιθυρίσουν» στην κοινωνία. Δεν πέρασε και το «μάζεψαν».

Δεν μιλάμε για αναπτυξιακά προγράμματα όπως το liderr όπου τα κυβερνητικά στελέχη της Ξάνθης αντί να τα το τρέξουν επιδίδονται σε μία σκληρή αντιπαράθεση με τα στελέχη της νυν αντιπολίτευσης γιατί τόλμησαν να ασκήσουν κριτική, την ώρα που βλέπουν ότι η μία επιχείρηση της Ξάνθης κλείνει η μία μετά την άλλη και το φάντασμα της ανεργίας έφθασε ήδη στα νούμερα λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Τα παραδείγματα πολλά και η κριτική για το ανύπαρκτο έργο τους που μπορεί να ασκηθεί, ατελείωτη.

Όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι αντί τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να επιδίδονται με μανία στο να αποκρούσουν την κριτική που τους ασκείτε, θα ήταν καλό, να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν αντί να αναλώνονται στο πώς να κάνουν το μαύρο άσπρο για όσο καιρό ακόμη θα είναι στην εξουσία.