…Και φωτοβολταϊκά για εξοικονόμηση ενέργειας η ΔΕΥΑ Αβδήρων

 

Αυτός είναι ο λόγος που ο Γ, Τσιτιρίδης και οι συνεργάτες του εκλέχθηκαν και για αυτήν την πενταετία. Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να κολακέψουμε πολιτικούς, αλλά θα ήταν άδικο να μην επαινέσουμε την πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου και τον δήμαρχο Γ. Τσιτιρίδη, που κατάφεραν και έβγαλαν χρηματοδότηση ύψους 372.000 ευρώ περίπου, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού προκειμένου ο δήμος Αβδήρων να μειώσει το κόστος ρεύματος.

Αν δεν είναι ο πρώτος δήμος στην ΑΜΘ που απορροφά κονδύλια για αυτόν τον σκοπό, είναι σίγουρα ένας από τους πρώτους.

Για αυτό οι δημότες Αβδήρων επέλεξαν τον Γ. Τσιτιρίδη να τους ξανακυβερνήσει. Γιατί κάνει έργο, γιατί φέρνει χρήματα για έργα χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες του.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΒΔΗΡΩΝ.

 

Mε απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών που αναρτήθηκε στις 5/12/2023, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 372.189,30 ευρώ για την «Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων Δήμου Αβδήρων».

Το έργο αφορά την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) για τις ανάγκες της λειτουργίας των υποδομών διαχείρισης υδάτων της ΔΕΥΑΑ με στόχο την ενεργειακή αυτονομία αυτών. Συγκεκριμένα αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση επί εδάφους ενός φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 349,6 ΚW, το οποίο θα αποτελείται από 760 Φ/Β πλαίσια ονομαστικής ισχύος 460 W έκαστο.

Το έργο εντάσσεται ως 3ο υποέργο στην υπό εκτέλεση πράξη «Τοπικές παρεμβάσεις αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης νοτίων διαμερισμάτων Δήμου Αβδήρων» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Με την προσθήκη του παραπάνω υποέργου, το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της πράξης ανέρχεται σε 3.003.317,98 ευρώ.