Σαφέστατα κανένας δεν γνωρίζει τα κίνητρα του πρώην δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου που μπήκε στην εκλογική διαδικασία.

Η όλη του συμπεριφορά έδειχνε έναν άνθρωπο αποφασισμένο να κερδίσει τις εκλογές. Τα ελατήρια του αυτά, τουλάχιστον αυτά που μπορέσαμε να καταγράψουμε, ήταν ότι έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος γιατί κακά τα ψέματα, ο ίδιος ο Δημαρχόπουλος είχε την ευθύνη της ανόδου στον δημαρχιακό θώκο του Μ. Τσέπελη.

Η πολύ σιγουριά και η δυναμική που διέθετε μετά από 5 χρόνια δήμαρχος, τον οδήγησαν στον λάθος χειρισμό τις προηγούμενης προεκλογικής περιόδου που ανέδειξε δήμαρχο τον Μ. Τσέπελη.

Αυτό πιστεύουμε ότι ο Χ. Δημαρχόπουλος, το έφερε βαρέως και πίστευε ότι με την συμμετοχή του στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 θα διόρθωνε τα λάθη του που έφεραν τον Τσεπελη στην διοίκηση του δήμου.

Πίστευε με λίγα λόγια – και σε αυτό το κομμάτι δεν μπορεί κανείς να τον αδικήσει – ότι η αποκτημένη εμπειρία στην διοίκηση και τα επικοινωνιακά λάθη, θα τα διόρθωνε με μία νίκη στις εκλογές.

Αν σταθεί κάποιος από μακρυά και ανεπηρέαστα παρατηρήσει την προεκλογική του πορεία, οι κινήσεις του, ήταν μελετημένες.

Διέθετε ένα αξιόλογο και μαχητικό προσωπικό στην παράταξη του, το πρόγραμμά του συνετό και κοστολογημένο. Οι επαφές του με τους πολίτες και με τους συνοδοιπόρους «εν κρυπτώ» για τους γνωστούς λόγους και φυσικά η δημόσια παρουσία του στους Ξανθιώτες.

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να φέρει ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Έσπασε» στα δύο τον κεντροδεξιό χώρο της Ξάνθης (λέμε στα 2 με δεδομένο ότι μπορεί ο Τσέπελης να δηλώνει κεντροδεξιός αλλά ουδεμία σχέση έχει στην πραγματικότητα με την κεντροδεξιά λογική, πλην της δικής του πολιτικής λογικής, που συνοψίζεται στο εγώ να εκλέγομαι και οι άλλοι ας «καμπουριαστούν») .

Άρα έπρεπε αυτό να το λάβει υπ όψι πολύ ενωρίτερα από τις ανακοινώσεις των συνδυασμών καθώς επίσης έπρεπε να λάβει σοβαρά υπ όψι του ότι ο Σ. Κοντός, παρά την σιωπή του ως υποψήφιος δήμαρχος, είχε ρεύμα και δυνατότητες πολύ περισσότερες από τις δικές του.

Άρα εκτιμούμε ότι έπρεπε να στηρίξει τον Στράτο Κοντό από την αρχή.
Βέβαια η δημόσια στήριξη του την δεύτερη εκλογή είχε το θετικό της αποτέλεσμα αλλά ταλαιπωρήθηκε το προσωπικό της παράταξης του και οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι της Ξάνθης.

Θα μπορούσε κανείς να προσθέσει για την υστεροφημία του ότι σαν δήμαρχος χειρίστηκε τα χρήματα της Ξάνθης με σεβασμό και εντιμότητα, όπως κάνει ένας οικογενειάρχης με συντηρητικές καταβολές και νοικοκυρεμένη λογική και ίσως αυτό να ήταν η αχίλλειος πτέρνα του, ή ίσως είχε δεδομένη την επανεκλογή του και ότι θα διαχειριζόταν προς όφελος της κοινωνίας το «κομπόδεμα» αλλά … «άλλαι αι βουλαι» των ψηφοφόρων.